Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Franse zakenman keert onmiddellijk na zijn landing op aarde terug naar zijn snelle ruimtereis

Een Franse zakenman keert onmiddellijk na zijn landing op aarde terug naar zijn snelle ruimtereis

De enthousiaste Fransman heeft geen last van een jetlag, want zijn snelle terugvlucht duurde slechts enkele minuten.

Warme terugkeer van een vlucht voor een paar minuten

“Je neemt alles wat je je voorstelt, vermenigvuldigt het met ongeveer 100, en je hebt nog steeds geen voeling met de realiteit. Ik ben nog niet terug op aarde.” Dat had hij bekendgemaakt, zoals geciteerd in een artikel uit launch.

In feite waren het enkele zeer verhitte opmerkingen die de 52-jarige Savoyaard in de media kon maken, slechts enkele minuten nadat hij uit het vliegtuig stapte. Nieuwe herderBlue Origin-raket. Het goede nieuws? Een retourreis is (eigenlijk) niet lang genoeg voor de gevolgen van een jetlag voor de gezondheid van reizigers.

Etappes van de snelle vlucht van Sylvain Chiron en de vijf andere passagiers

De raket verliet West-Texas en steeg verticaal op. De bovenkant werd vervolgens tijdens de vlucht losgemaakt om de ruimte te bereiken. Slechts tien minuten nadat het was gelanceerd, viel het opnieuw. De val van de capsule werd opgevangen door parachutespringen. Ruimtetoeristen zijn terug in de open lucht (en op het droge) in de woestijn van Texas.

Een bijzonder snelle trip, maar wel één die voor altijd in het geheugen van Sylvan Chiron gegrift zal blijven. Oprichter Mont Blanc-brouwerij Hij legde vooral uit dat het opstijgen het meest intense deel van de vlucht was. “Je ziet de aarde beetje bij beetje wegbewegen met een absoluut waanzinnige snelheid“.

Ongelooflijke daling (of niet)

De paar minuten die hij in de ruimte doorbracht, lieten hem ook een onuitwisbare herinnering achter: “Met een schitterend uitzicht“. “Het is magisch, je hebt echt het gevoel dat je niet van de wereld bent. Je hebt onderaan de blauwe aarde, onderaan je gezin en bovenaan een zwarte ruimte met ongelooflijke diepte.

Helaas voor Sylvan Chiron komt aan alle goede dingen een einde, en de neerwaartse spiraal begon snel. Daarbij ging een van de drie parachutes van de capsule niet open… maar geen paniek: slechts één parachute was voldoende om de landing te verzekeren. De passagiers merkten het niet eens.Ontdekken“.

READ  Vallende sterren voor Nuits des étoiles dit weekend

Terug naar de aarde: ruimtetoerisme resoneert met een milieuramp

Dus, was dit kleine reisje naar de ruimte de moeite waard? Gezien de beschrijving van Savoyaard wel. “Ik heb maar één wens en dat is dat zoveel mogelijk mensen deze ervaring zo snel mogelijk kunnen delen.Deze enorme ruimteliefhebber viel echter op in duizenden aanvragen vanwege zijn grote passie voor de ruimte.

Ruimtetoerisme is misschien een kleine stap voor de mens (en voor de meer welvarenden onder ons), maar het is een grote stap in de richting van vervuiling. Volgens Eloise Marais, universitair hoofddocent fysische geografie aan het University College London, in A Guardian-artikel.

voor een lange reis”Dit vertegenwoordigt één tot drie ton kooldioxide [par passager]” Wanneer de raket wordt gelanceerd, wordt er 200 tot 300 ton kooldioxide verdeeld over slechts 3 tot 4 passagiers!