Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een enorme ‘kerst-asteroïde’ zal de aarde ‘begrazen’ op donderdag 15 december, waarschuwt de European Space Agency

Een enorme ‘kerst-asteroïde’ zal de aarde ‘begrazen’ op donderdag 15 december, waarschuwt de European Space Agency

Een indrukwekkende asteroïde zal de komende dagen heel dicht bij de aarde komen.

a enorme asteroïde Je zult veel doormaken Dicht bij de grond Deze week zou zelfs een amateurtelescoop het moeten kunnen zien, zegt hijEuropees Ruimteagentschap. deze “Kerst asteroïde”, Gedoopt in 2015 RN35, zal hij de komende dagen zonder vertegenwoordiging over onze planeet vliegen Bedreigt.

Hoe en wanneer monitor je het?

Hij zou dichter bij ons moeten zijn Donderdag 15 dec Om 08:12 UTC (9:12 in Frankrijk) benadert het “slechts” 686.000 km van de aarde (iets minder dan tweemaal de afstand tussen de aarde en de maan). De European Space Agency schat dat de asteroïde ongeveer Van 60 tot 140 meter.

Lees ook:
“De grootste in 8 jaar”: de verbazingwekkende ontdekking van een planeetdodende asteroïde verborgen door zonnestralen

Hoewel de ruimtesteen deze donderdag het best te zien is op het zuidelijk halfrond, Het kan ook worden waargenomen op het noordelijk halfrond tot maandag 19 december. De European Space Agency heeft een “kerstuitdaging” gelanceerd voor fans van astronomie. Ze nodigde hen uit om de asteroïde te ontdekken en deelde details van haar bevindingen online met de hashtag #ESAChristmasAsteroid.

READ  Belangrijk: Dingen die je moet weten voordat je je eerste Dracthyr Evoker maakt in WoW - World of Warcraft