Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een deel van het noordoosten van de VS is alert op naderende tropische storm Henry

Een deel van het noordoosten van de Verenigde Staten is in staat van paraatheid gebracht voor de nadering van de tropische storm Henry, die de eerste orkaan in dertig jaar zou kunnen worden die de kust van New England bereikt. In het zuiden wordt ook New York City bedreigd.

Henry begeleidt de gevaren van overstromingen en harde wind die ernstige fysieke schade kunnen veroorzaken, vooral op daken en op wegen, en stroom- en communicatiestoringen kunnen veroorzaken in alle getroffen gebieden, zo maakten de Verenigde Staten op vrijdag 20 augustus bekend. weerdiensten.

Henry moet vanavond in een orkaan veranderen [vendredi] of op een zaterdag en wees zo sterk als of dichtbij een orkaan wanneer deze op zondag aan land komt op Long Island of het zuiden van New England.”, zei het National Hurricane Monitoring Centre (NHC) in het bulletin van vrijdag 17.00 uur. Maar de weerdiensten waarschuwden zaterdag voor mogelijke gevolgen.

Lees ook Klimaat: onderzoekers ‘verwachten krachtigere orkanen, meer zware regen’

De laatste orkaan die aan land kwam in New England dateert uit het tijdperk van Bob in 1991., riep een woordvoerder van het Amerikaanse agentschap voor de studie van de oceanen en de atmosfeer. Hij doodde minstens zeventien over de hele oostkust.

Gevaar voor stroomuitval in Massachusetts

Geconfronteerd met deze dreiging hebben veel conservatieven de bewoners opgeroepen waakzaam te zijn. vroeg gouverneur Charlie Baker van Massachusetts, de staat waarin Boston zich bevindt “Iedereen moet niet-essentiële reizen vermijden.”Vooral in kustgebieden.

In deze staat, waar alle stranden en parken tussen zaterdag en maandag gesloten zijn, zou de storm volgens de diensten van de gouverneur 100.000 tot 300.000 inwoners kunnen treffen.

De National Weather Service zei vrijdag op Twitter dat een orkaanwaarschuwing ook geldt voor delen van Long Island in de staat New York, en in Connecticut en Rhode Island. Gevaarlijke golven en stromingen.

Een deel van de kust in New York staat onder vuur voor deze tropische storm. “Dit is de eerste keer in bijna tien jaar dat er een orkaanwaarschuwing is afgegeven in bepaalde delen van onze regio.”, stelde de weerdiensten van New York City gerust en legde uit dat het de laatste keer was dat het orkaan Irene was, eind augustus 2011. Een jaar later liet de orkaan Sandy een nog pijnlijkere herinnering achter in de culturele en economische hoofdstad van de VS, waarbij 44 mensen omkwamen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Rockaway KO

De wereld met AFP

READ  Uit een peiling blijkt dat de populariteit van Jair Bolsonaro laag is