Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VK en VS leggen sancties op aan Russische topfunctionarissen

Ongeveer tien hoge ambtenaren en wetenschappelijke laboratoria zijn het doelwit van: Reisverbod en bevriezing van activa.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Ze verheffen hun stem. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben vrijdag 20 augustus nieuwe sancties aangekondigd tegen hoge Russische veiligheidsfunctionarissen wegens hun vermeende rol bij de vergiftiging van Kremlin-tegenstander Alexei Navalny, die precies een jaar lang plaatsvond aan boord van een vliegtuig in Siberië.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken richtte zich op zeven mensen, geïdentificeerd als leden van de Russische veiligheidsdienst (FSB). Deze personen zijn onderworpen aan reisverboden, bevriezing van tegoeden en maatregelen “Genomen aan de kant van onze Amerikaanse bondgenoten”Dat zei hij in een verklaring.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei in een afzonderlijke verklaring dat deze derde golf van Amerikaanse sancties gericht was tegen negen hoge functionarissen en twee wetenschappelijke laboratoria. Vanavond heeft de Russische diplomatie deze sancties veroordeeld “Eenzijdig illegaal.”

Alexei Navalny werd vergiftigd met een zenuwgas van de Novichok-groep, een stof die door Sovjetspecialisten voor militaire doeleinden is ontworpen, en hij lag twee dagen in coma in een Siberisch ziekenhuis voordat hij voor behandeling naar Berlijn werd overgebracht. De 45-jarige tegenstander zat gevangen in Rusland, waar hij in januari 2021 terugkeerde.

READ  Londen: Zware regen zorgt voor indrukwekkende overstromingen