Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een bijna perfecte bouwvakantie in Quebec


Kort :

  • Warmte voor een bouwvakantie in Quebec;
  • Gemiddeld twee mooie dagen op drie;
  • Regen- en onweersbuien komen vaker voor dan gemiddeld.

verborgen warmte

Van 23 juli tot 7 augustus zullen veel vakantiegangers profiteren van deze twee weken bouw voor rust. Als u tot deze groep behoort, bent u waarschijnlijk van plan om tijd buitenshuis door te brengen, activiteiten te doen of te kamperen. Wat kunnen we verwachten van het weer? In feite kan minder ernstige hitte een teken zijn van de eerste week.

Meteoroloog Réjean Ouimet legt uit: “Het is de enorme bel van extreem hete lucht die is teruggekeerd naar het zuidwesten van het Noord-Amerikaanse continent die de toon zet. Het is nog steeds geen ideale situatie om tijdens de vakantie hitte te ervaren. Aan de andere kant, dit opent de deur naar verschillende hittetoestanden. , maar niet constant. Het begin van de vakantie zal worden gekenmerkt door een vluchtige hitte. “

warmte gewonnen

Tijdens de tweede week van de vakantie kan de warmte het meest tot uiting komen. Het hogedrukgebied dat zeer warm weer naar onze zuiderburen brengt, moet naar het oosten opschuiven. Dit zou moeten helpen de temperaturen te stabiliseren, aangezien de maxima in het zuiden van de provincie rond de 30 graden Celsius zullen schommelen.

“De hitte zou tegen het einde van de eerste week zijn rechten moeten hervatten, ter beoordeling van Réjean Ouimet. Dan zal het warme weer de overhand hebben voor de tweede week.”

gebouw 2

Bijna perfect weer

Een perfecte bouwvakantie van begin tot eind is moeilijk voorstelbaar. Deze tijd van het jaar laat ons meestal hopen op mooie dagen en dat mogen we ook dit jaar weer verwachten. Vakantiegangers moeten echter rekening houden met sporadische buien en zelfs af en toe een donderslag. Huidige modellen suggereren dat de atmosferische context niet gunstig zou zijn voor de doorgang van robuuste systemen. Vochtige lucht kan echter plannen bederven.

READ  Veneuze trombose: hoe herkennen we de eerste symptomen?

“Met een nattere atmosfeer lopen we het risico om onstabieler weer te zien”, vervolgt Réjean Ouimet. Het resultaat zijn regen- en onweersbuien op schema die het einde van de middag aangeven. Gemiddeld wordt er maar 10 procent van de uren regen waargenomen en het hele uur niet. Hele dagen met regen zijn over het algemeen zeer zeldzaam in deze tijd van het jaar. »

3. gebouw

Geschikt om te zwemmen

Quebec bevindt zich in een inhaalpositie als het gaat om warme zomerdagen. Sterker nog, deze zwemkansen zijn sinds de start van het seizoen minder vaak dan gemiddeld. Als u van plan bent om tijdens deze periode van het zwembad of het water te genieten, zult u waarschijnlijk niet teleurgesteld worden. De verwachte maxima moeten meestal boven de 25°C blijven.

4. gebouw


ZIE OOK: De miezerige hitte komt naar Quebec