Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID: de drie scenario’s van de wetenschapsraad voor dit najaar

Vlag – 62 “Afscheid” pagina’s. De Wetenschappelijke Raad, opgericht in maart 2020 voor de eerste gevallen van Covid-19, heeft op woensdag 20 juli zijn laatste advies over de pandemie bekendgemaakt Coronavirus, getiteld “Leven met variabelen”. De Rapport Het is geschreven door de 16 geleerden en de vorige dag om 13.00 uur bij de regering ingediend.

Na een inleiding die deed denken aan het gedane werk (300 bijeenkomsten in iets meer dan twee jaar), evalueerden de onderzoekers de huidige situatie en toekomst van het virus in Frankrijk.

Na analyse van de situatie in het bijzonder de piek van de zevende mysterieus Uit de variabele BA.5 die lijkt op te komen, Wetenschappelijke Raad Het is een beetje fatalistisch bedoeld: gezien zijn wereldwijde aanwezigheid zal het coronavirus niet verdwijnen en zullen er min of meer regelmatig nieuwe golven ontstaan, vaak gedragen door nieuwe variabelen.

Het goede nieuws is dat de huidige gegevens aantonen dat de immuniteit tegen ernstige vormen na DPT-vaccinatie effectief en stabiel blijft in de tijd. Behalve ouderen en mensen met risicofactoren, die regelmatig boosters nodig hebben.

Deze context geeft aan dat het effect van SARS-CoV-2 geleidelijk zal afnemen, maar voorspelt niet de afwezigheid van een piekviruscirculatie op korte termijn. Wetenschappelijke Raaddie zich vervolgens drie scenario’s voor de herfst van 2022 op korte termijn voorstelde, evenals drie mogelijke antwoorden, waarin het probleem van het dragen van maskers zeer aanwezig is.

Van “Alternative X” naar de terugkeer van Omicron

De meest onzekere toekomst is in Scenario 3, waar “de opkomst van een X-variant met het vermogen om aan immuniteit te ontsnappen en voldoende infectie om verantwoordelijk te zijn voor een nieuwe epidemische golf” zal verschijnen.

Dit betekent uiteraard dat er een nieuwe variant zal verschijnen, heel anders dan de verschillende Omicron-stammen die Frankrijk al hebben getroffen (BA.1, BA.2, BA.5). Een “relatief hoge waarschijnlijkheid” scenario met een zeer onzekere toekomst. De Wetenschappelijke Raad merkt op dat “de ernst van klinische manifestaties die verband houden met deze nieuwe vorm onvoorspelbaar is en kan neigen naar minder of meer ernst.”

READ  In Lotte werden 90 mensen teruggeroepen na inname van een slechte dosis

Scenario 2 is het meest optimistisch. Hierin komen nieuwe en heel andere varianten niet voor. Maar dit betekent niet dat er geen wintergolf komt. Inderdaad, de hervatting van de epidemie “wordt verwacht als gevolg van een afname van de immuniteit van de bevolking in de loop van de tijd en een toename van de gevoeligheid van coronavirussen in het koude seizoen”, herinnert de Wetenschappelijke Raad zich.

Onder deze omstandigheden “kunnen we hopen dat het ziekenhuisopname-effect dat gepaard gaat met de hervatting van een van de reeds bekende varianten beheersbaar zal zijn”, omdat ons immuunsysteem goed getraind zal zijn.

Tweede generatie variabel risico

Ten slotte blijft scenario 1, dat weerspiegelt wat we momenteel ervaren met de BA.5-variant: “Een reeks pandemische golven geassocieerd met de opkomst van Omicron-subvariabelen, met minder significante ziekenhuisopname-impact in vergelijking met die golven gerelateerd aan VOC’s (variabelen met betrekking tot het opnemen van bèta, delta, Opmerking van de uitgever) vanaf het begin van de pandemie.

Hier zitten we in het midden, omdat we het hebben over varianten die relatief dicht bij de Omicron liggen, die ofwel neven zouden zijn van degenen die al bekend zijn, of hun nakomelingen. “Het huidige zorgwekkende alternatief is BA.2.75 die in India is ontstaan, met een overdraagbaarheidsvoordeel ten opzichte van de BA.2-variant die al in dat land aanwezig is”, aldus het advies.

Zoals we specificeren op onze website Essay gewijd aan BA 2.75, hebben we hier te maken met een versie van MERS-CoV die afstamt van BA.2, maar met veel mutaties. Het is te vroeg om te zeggen of hij genoeg voordelen heeft om zich te vestigen en een grotere golf te veroorzaken. Maar het goede nieuws is dat omdat het profiel ervan nog steeds dicht bij dat van Omicron ligt, het risico op ernstige vormen niet fundamenteel zou moeten veranderen, legt Etienne Simon-Lorière uit, hoofd van de evolutionaire genomica-eenheid van de RNA-viruseenheid van het Pasteur Instituut.

READ  Tatoeages om zielen te genezen en beschadigde lichamen te verfraaien

De kwestie van de teruggave van het masker en beperkingen

Zodra deze observatie is gedaan, gaat het advies verder door drie opties voor te stellen om op de zeer waarschijnlijke nieuwe herfstgolf te reageren. De vraag is wanneer mogelijk bindende beperkende maatregelen moeten worden genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De laatste drie golven van 2022 bereikten hun hoogtepunt zonder de hulp van maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen en zonder het gezondheidssysteem te overweldigen. Als de ziekenhuisnorm het enige criterium blijft dat ertoe doet, betekent dit dat het nodig zal zijn om “een hoge mate van viruscirculatie tijdens epidemische golven te weerstaan, aangezien mensen met een risico op ernstige vormen worden beschermd door primaire vaccinatie en herhaalde boosters”, aldus de Scientific Raad bepaalt.

De onderzoekers merken op dat een optie “de voorkeur heeft, zelfs impliciet, als verplichte beschermende maatregelen, zoals het verplicht dragen van een masker op bepaalde plaatsen, niet worden geboden door de autoriteiten en niet algemeen worden aanvaard door de bevolking.”

De tweede optie is de optie “Wetenschappelijke Raad Voorkeur voor COVID-19”. Naast de ziekenhuisverzadiging stellen de auteurs een meer algemene beoordeling voor van “de gezondheidsimpact (morbiditeit, mortaliteit en ziekenhuisopname) evenals de economische impact (absenteïsme op het werk).”

Bij deze optie moet een beslissing worden genomen over beheersmaatregelen, zoals “verplicht om op bepaalde plaatsen een masker te dragen” om de omvang van de epidemische piek te verminderen en de meest kwetsbaren te beschermen, zelfs als het ziekenhuis getraumatiseerd is. Experts maken van deze gelegenheid gebruik om eraan te herinneren dat eind juni 71% van de Fransen verklaarde voorstander te zijn van de terugkeer van het masker tijdens het transport.

READ  Ryugu-asteroïde zou een uitgestorven komeet kunnen zijn

Maak de lucht schoon om effectief te vechten tegen Covid-19

De laatste optie is vergelijkbaar met strategieën van het type “Zero Covid”, met het idee om de epidemie zoveel mogelijk te beheersen, met name door het dragen van gegeneraliseerde maskers, contactopsporing en strikte isolatie van gevallen en controles. de grens. Maar de Wetenschappelijke Raad stelt dat landen die deze strategie met succes hebben gevolgd, uiteindelijk te maken kregen met een grote golf met de komst van Omicron-varianten (met uitzondering van Japan).

Tot slot roepen onderzoekers vooral op om zich voor te bereiden op de toekomst. Verbeterde screening, verbeterde vaccins, meer responsieve variabele sequencing door afvalwateranalyse… en vooral een verbeterde luchtkwaliteit. “Op de lange termijn is het belangrijk om nu te investeren in andere soorten innovatieve maatregelen, met name maatregelen om de binnenluchtkwaliteit op een duurzame manier te verbeteren.”

De Wetenschappelijke Raad beveelt de regering daarom aan “grotere investeringen te doen die gericht zijn op verbetering van de binnenluchtkwaliteit door betere ventilatie van gebouwen”. Een noodzakelijk gevecht, maar nog steeds achterstand.

Zie ook op HuffPost: Waarom het niet nodig is om mensen ouder dan 60 jaar te vaccineren