Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf nieuwe gemeenten verminderen het stadswaterverbruik in Wallonië

De Drought Experience Unit, waarin verschillende gesprekspartners uit de Waalse watersector zitting hebben, kwam dinsdag samen onder auspiciën van het Waals Gewestelijk Crisiscentrum om de droogtesituatie in Wallonië te beoordelen. Vijf nieuwe gemeenten in het zuiden van het land (Rochefort, Libramont, Derby, Lieben en Fres-sur-Semois) hebben sinds de vergadering van 5 juli maatregelen genomen om het verbruik van het hoofdwater te beperken, zoals aangegeven door Belga Stephanie erno. , Coördinator van de Crisiscommunicatiestrategie bij de Overheidsdienst van Wallonië (SPW).

Dit zijn vooral proactieve maatregelen die sommige burgemeesters uit voorzorg hebben genomenStephanie Erno legt het uit.Dit betekent niet dat het waterverbruik daar momenteel hoger is, in tegenstelling tot wat men zou denken.

De verjaringstermijn voor zeven gemeenten

In totaal voeren zeven gemeenten in het zuiden van het land (Stoutmont, Thieu, Rochefort, Libramont, Derby, Lieben en Vries-sur-Simoy) een systeem in dat het waterverbruik voor huishoudelijk gebruik beperkt. Overtreders worden onderworpen aan administratieve boetes.

Daarnaast hebben inspecteurs van de Dienst Natuur en Bosbouw (DNF) van SPW hun preventieve bezoeken aan vakantiekampen en jeugdkampen opgevoerd. “Ze vergroten het bewustzijn van het juiste gebruik van water om te voorkomen dat water wordt verbruikt dat gedurende lange tijd in blikjes is bewaardVerklaart de coördinator crisiscommunicatie van de openbare dienst in Wallonië.Ze waarschuwen ook voor de gevaren van brand.

READ  Het magnetische veld van Mars herstarten? Onderzoekers hebben een oplossing