Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een bijeenkomst van klimaatactivisten in Bazel kondigt een einde aan de blokkering van de scheepvaart op de Rijn aan

Een bijeenkomst van klimaatactivisten in Bazel kondigt een einde aan de blokkering van de scheepvaart op de Rijn aan

Door toedoen van klimaatactivisten heeft de Zwitserse politie vrijdagochtend het verkeer op de Rijn in Basel bij Mulhouse stilgelegd. Tientallen actievoerders voerden hun activiteiten uit vanaf de Rozenbrug in het stadscentrum. zij wensten Verstoring brandstoftransport over de Rijneen van de belangrijkste rivierhandelsroutes in Europa.

Even voor 15.00 uur kondigden de activisten een einde aan de “belegering” aan. Slechts twee spandoeken met eisen blijven onder de brug.

Twee spandoeken gehesen

De werkzaamheden begonnen om 6 uur. Het Zwitserse persbureau Keystone-ATS meldde dat vijf activisten van de brug naar beneden kwamen om twee spandoeken omhoog te houden met de tekst “Vrijheid van verkeer voor mensen, geen vervoerders” en een stopbord.

De politie had besloten de activisten hun werk te laten doen terwijl ze toekeken en het verkeer op de rivier, een van Europa’s belangrijkste handelsaders, af te snijden. Volgens de politie liepen tientallen schepen in de weg. Onze topprioriteit is ervoor te zorgen dat niemand gewond raakt.Dat heeft een woordvoerder van de kantonpolitie van Basel tegen AFP gezegd.

READ  Een mysterieuze Marokkaanse spion staat centraal in het onderzoek