Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Autoriteiten zeggen dat de brand in Hawaï de “grootste natuurramp in de geschiedenis van de staat” is.

Autoriteiten zeggen dat de brand in Hawaï de “grootste natuurramp in de geschiedenis van de staat” is.

Vanuit de lucht is Lahaina een hoop as, verkoolde gebouwen aan de rand, een bijna verwoeste stad, een volledig verwoest historisch centrum. In dit gebied, ten westen van het eiland Maui, wordt onderzoek gedaan naar overlevenden na de brand die het eiland Maui in de Stille Oceaan verwoestte. Een eindoordeel is niet te geven: de autoriteiten schatten het aantal vermisten op duizend, maar hoeveel zijn er overleden? Het is moeilijk te zeggen dat de communicatie ingewikkeld is in delen van het eiland die nog steeds geen elektriciteit of telefoon hebben.

Ik denk dat het nummer nog zwaar kan worden, want het gaat alleen om mensen die aan de buitenkant staan Brandende gebouwen Dat maakte de burgemeester van het eiland, Richard Besen, op vrijdag 11 augustus bekend. We kunnen de gebouwen nog niet binnen en we wachten op hulp van de Amerikaanse Federal Emergency Management Agency (FEMA) die is uitgerust om deze operaties uit te voeren.

op dit momentDe burgemeester legt uit We richten ons op de vermisten. We willen gezinnen bij elkaar brengen. We willen iedereen informatie geven: om te weten of ze in opvangcentra zijn of dat ze tot de overledenen behoren. »

Donderdag 14.000 evacuaties per vliegtuig

Hoewel nog niet alle branden onder controle zijn, blijven bewoners en toeristen rampgebieden evacueren om terug te keren naar de alarmcentrales of de luchthaven van Maui. Lokale autoriteiten registreerden op donderdag 10 augustus 14.000 evacuaties per vliegtuig. Vrijdag riep een woordvoerder van het Witte Huis de noodtoestand uit, waardoor er geld beschikbaar zou komen voor noodhulp, noodopvang en wederopbouw.

READ  Volodymyr Zelenski geeft toe dat de situatie op bepaalde punten van het front “zeer moeilijk” is

Deze verwoestende branden komen midden in een zomer die wordt gekenmerkt door een reeks extreme weersomstandigheden over de hele planeet. “ Veel van de omstandigheden waardoor het vuur zich snel kon verspreiden, zijn consistent met klimaatveranderinggedecodeerd door Erica Fleischmann, directeur van het Oregon Climate Change Research Institute. Een groot deel van Maui bevindt zich momenteel in een droogtesituatie. Op de site is de wilde vegetatie vervangen door andere vegetatie zoals grassen die gemakkelijker verbranden. Het is waar dat sommige planten misschien niet zo resistent zijn als in het verleden […]. In Hawaï zijn er ook langdurige veranderingen in de neerslag, dus het is op sommige plaatsen veel warmer en droger. “.

Lees ookVerenigde Staten: Hawaï wordt verwoest door brand, tientallen doden en duizenden geëvacueerd