Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een bericht van Christian Luba na de afschaffing van “immigranten” in Zwitserland – Bevrijding

Een bericht van Christian Luba na de afschaffing van “immigranten” in Zwitserland – Bevrijding

Regisseur Christian Luba publiceert in “Liberation” zijn reactie op de beschuldigingen tegen hem.

“Ik wil graag reageren op de beschuldigingen die het artistieke team van de Comédie de Genève tegen mij heeft geuit over gedrag dat verder gaat dan de ethiek van artistieke samenwerking. In de afgelopen weken, een periode die bijna ten einde loopt, kunnen twee incidenten als zodanig worden beschouwd .

“Ten eerste mijn extreem gewelddadige reactie op de onverwachte onderbreking van de vertaling door vertaler Agnieszka Zgieb – een bijzonder vriendelijke en collaboratieve reactie. Ik wil hier niet verder gaan omdat het niet gaat om wie gelijk of ongelijk had. Ik zou niet moeten Ik heb me zo gedragen en ik was er erg door geraakt. De volgende dag spraken Agnieszka Zgieb en ik opnieuw over het incident en onze relatie werd hervat en kalmeerde. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om te ontkennen dat er beledigende woorden tegen hem zijn geuit , en de tegenovergestelde interpretatie zou een verdraaiing zijn van mijn opmerkingen.

“Het tweede incident is mijn reactie op het onvermogen om tijdens de training een eenvoudig plotlicht aan te doen. Nogmaals, mijn redenen en argumenten doen er hier niet toe. Ik had mijn stem niet moeten verheffen, want ik keur dergelijk gedrag zelf niet goed. Ik nogmaals aandringen: ik heb geen beledigende woorden of beledigingen gebruikt, dat heb ik nooit gedaan. De volgende dag sprak ik met het hoofd van de verlichtingsafdeling (het ongeval vond plaats tijdens zijn afwezigheid), we legden de redenen voor het incident uit en ik vroeg hem om mijn excuses aan te bieden voor het verheffen van zijn stem.

READ  Deze borden komen deze zomer terug met hun come-out

“Voor deze twee incidenten wil ik formeel mijn excuses aanbieden, dit keer aan iedereen in wiens aanwezigheid dit is gebeurd. Tijdens de eerste openbare repetitie, die werd onderbroken door talloze onderbrekingen en onderbroken door het technische team, was er geen conflict van mijn kant, maar alleen een aanhoudend verzoek om de compositie correct uit te voeren Licht, geluid en video (doe ik altijd) om later technische fouten te voorkomen Het bleek dat het technische team dit beschouwde als een schending van de werknormen die ze gewend zijn In dit geval denk ik dat het theater, wanneer het een buitenlandse regisseur uitnodigt, hem uitnodigt met zijn werkwijze, die de teams het minst moeten proberen aan te passen. Eventuele tegenstrijdigheden kunnen altijd worden besproken of besproken. Zo’n geval was er niet poging, geen contact De eerste stap was een solidariteitsrevolutie die me totaal verraste en die ik nog niet begreep.

3 juni 2023 Vertaald door Agnieszka Zogheib uit het Pools