Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Android-alternatief voor de Zoek mijn-service van Apple is misschien beter

Een Android-alternatief voor de Zoek mijn-service van Apple is misschien beter

Apple’s Find My-app heeft geen equivalent op Android, maar Google Maps heeft een zeer vergelijkbare en interessante functie. Hier leest u hoe u hiervan kunt profiteren.

Voor degenen met een iPhone is het heel eenvoudig om hun locatie te delen met vrienden of familie. Zoek mijn vrienden (voorheen Zoek mijn vrienden) laat je zien waar je vrienden, apparaten en belangrijke dingen zijn. maar op robotEr is geen echt equivalent. Je ziet de optie Locatie delen niet wanneer je een bericht stuurt naar je Pixel-, Galaxy- of Android-contacten Oneplus. Maar dit alternatief is waarschijnlijk nuttiger dan de Apple-app.

Als u uw locatie op Android met een vriend wilt delen, gebruik dan geen app van derden. Gebruik in plaats daarvan de Google-app: Google Maps. Het is een ideale oplossing om erachter te komen waar uw dierbaren zijn. En het mooiste van dit alles? Het is niet beperkt tot één platform. Zodat u uw vrienden op Android en iPhone kunt vinden. U kunt zelfs profiteren van het delen van locaties vanaf Google Maps op uw computer omdat het is gekoppeld aan uw Google-account.

Voor deze functie moet u het Gmail-adres van uw vriend in uw Google Contacten hebben. Op de iPhone moet u Google Maps ook toestemming geven voor de iOS Contacten-app. Vereist een Gmail-adres voor expliciete tracking, maar als de contactpersoon dit niet heeft gmailU kunt hem de websitelink sturen. Deze link is slechts 24 uur geldig. Natuurlijk moet Google Maps ook toegang hebben tot uw locatie. Als je “Alleen toestaan ​​tijdens gebruik” (Android) of “Tijdens gebruik van de app” (iOS) hebt ingeschakeld, moet je dit wijzigen via de telefooninstellingen. Maar geen paniek, Google Maps zal u vertellen of de juiste machtigingen niet zijn toegestaan.

READ  Nieuw model ziet er nog steeds gepland uit, Nintendo ontkent volledig

Om te beginnen, opent u Google Maps, klikt u op uw profiel in de rechterbovenhoek en kiest u Locatie delen. Tik op “Locatie delen” en je ziet het instellingenmenu. Hier kunt u kiezen hoe lang u wilt delen (tussen 15 minuten en 24 uur), maar als u een echte ervaring wilt, zoals de Find My-service van Apple, kiest u ‘Tot uitgeschakeld’. Hiermee wordt uw locatie voor onbepaalde tijd gedeeld, tenzij u besluit handmatig te stoppen.

Onder deze optie ziet u alle Google-accounts die u in uw Google Contacten heeft. Klik op iedereen met wie je wilt delen. Als je Gmail-adressen hebt in je niet-Google-contacten, tik je op Meer om ze te zien (je moet Gmail toestemming geven als je dat nog niet hebt gedaan).

Nadat u uw contacten hebt geselecteerd, tikt u op Delen. Als u de machtigingen moet wijzigen, zal Google u dit laten weten. Anders is alles goed! Je vrienden ontvangen je locatie en kunnen zien waar je bent ten opzichte van hen, je adres en zelfs het resterende batterijniveau. Als u wilt stoppen met delen, gaat u terug naar de instellingen voor het delen van locaties, tikt u op het contact in de lijst en kiest u Stoppen.