Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toen Groenland een groen bos was

Toen Groenland een groen bos was

Een artistieke impressie van de voorouders van de mastodonten, rendieren, ganzen en hazen die twee miljoen jaar geleden de bossen van het verre noorden van Groenland bewoonden. Bethzaiken / bethzaiken.com

Ontdekking – Analyses van DNA-fragmenten maakten het mogelijk om de fauna en flora van het eiland te beschrijven, in het veel warmere klimaat van die tijd.

Twee miljoen jaar geleden dartelden de voorouders van hazen en rendieren in het uiterste noorden van het land groen land Samen met lemmingen, zwanen en ganzen. Mastodons, oude verwanten van de olifant, woonden ook in de bossen van populieren, berken en ceders die het eiland beschutten onder een veel milder klimaat dan het huidige (hier meer dan tien graden warmer).

Dit ecosysteem, beschreven met ongekende precisie, lijkt in niets op de poolwoestijn waarin dit deel van de wereld vandaag bestaat. was toch “opnieuw geconfigureerd” Stuk voor stuk door een internationaal team onder leiding van de professoren Eske Willerslev en Kurt H. Kjær van de universiteiten van Cambridge en Kopenhagen. a “eerst” Ze zijn gemaakt door DNA-fragmenten te analyseren die duizenden jaren vastzaten in sedimentlagen die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt in de baai van Kaap Kopenhagen, in het noorden van Groenland.

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de evolutie

Tot op heden is de oudste DNA-sequentie afkomstig van begraven mammoettanden…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 83% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  GTA 6: Unreal Engine 5's eerste gameplay is hier, het is adembenemend! - GamingTest.fr Videogames, pc en consoles