Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Amerikaanse onderzeeër werd geraakt door een niet-geïdentificeerd object in de Chinese Zee

“USS Connecticut kwam in de middag van 2 oktober in aanvaring met een object terwijl het onder internationale wateren voer in de Indo-Pacifische regio”, zei de Amerikaanse marine in een verklaring.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De Amerikaanse marine zei donderdag 7 oktober dat een Amerikaanse nucleaire onderzeeër afgelopen weekend in aanvaring is gekomen met een niet-geïdentificeerd object tijdens een patrouille in de Zuid-Chinese Zee, een gebied dat op grote schaal wordt opgeëist door China.

“USS Connecticut kwam in de middag van 2 oktober in aanvaring met een object tijdens het zeilen onder de internationale wateren van de Indo-Pacific.”Dat meldt de Amerikaanse marine in een verklaring. “Er is geen dodelijke wond”, tekst, die aangeeft dat de matrozen mogelijk lichte verwondingen hebben opgelopen.

De Amerikaanse marine voegde eraan toe dat de USS Connecticut, een nucleair aangedreven onderzeeër van de Sea-Wolf-klasse, beschadigd was maar nog steeds in bedrijf is.

Volgens het Naval Institute, een onderzoekscentrum in de buurt van de Amerikaanse marine, nam USS Connecticut tijdens het incident deel aan een internationale marine-oefening in de Zuid-Chinese Zee.

China claimt bijna de hele Zuid-Chinese Zee en heeft militaire buitenposten opgezet op kleine eilanden en atollen in het gebied. De Verenigde Staten en hun bondgenoten patrouilleren regelmatig in de internationale wateren van deze regio om hun recht op vrijheid van navigatie te doen gelden, tot grote ergernis van China.