Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koning Mohammed VI benoemt de nieuwe regering

De bezetters van de koninklijke ministeries worden vernieuwd en de rest van zijn regering bestaat voornamelijk uit technocraten. De premier is een zakenman, hoofd van de liberale partij die de laatste parlementsverkiezingen heeft gewonnen, de RNI-partij.

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft donderdag de nieuwe regering benoemd onder leiding van zakenman Aziz Akhannouch, hoofd van de National Rally of Independents, de liberale partij die de laatste parlementsverkiezingen won, volgens MAP. In dit team, dat grotendeels uit technocraten bestaat, worden de bezetters van de koninklijke ministeries vernieuwd. Zo wordt minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita op zijn post gehouden in het kader van regionale spanningen, met name met Algerije. Abdel-Wafi Laftat houdt de binnenste portemonnee. De nieuwe regering, die bestaat uit 24 ministers, telt zeven vrouwen, tegenover vier in de vertrekkende regering.

zie ook – De koning van Marokko benoemt miljardair Aziz Akhannouch tot ‘regeringshoofd’

Aan het hoofd van de parlementsverkiezingen van 8 september namen de drie regeringsmeerderheidspartijen – de Authenticiteit en Moderniteitspartij, de Authenticiteit en Moderniteitspartij en de oude Istiqlal Partij (PI, centrumrechts) – deel aan Marokko. RNI onderhoudt strategische ministeries van landbouw en economie. De partij van Aziz Akhannouch, die als een vertrouwenspersoon in het koninklijk paleis wordt beschouwd, viel het Huis van Afgevaardigden binnen tijdens parlementsverkiezingen, nam 102 van de 395 zetels en verdreef de islamisten die tien jaar aan de macht waren. De regering van Akhannouch zal de ernstige gevolgen van de gezondheidscrisis die verband houdt met de COVID-19-pandemie het hoofd moeten bieden: de economie kromp met 7% in 2020, het werkloosheidscijfer steeg tot 11,9% in hetzelfde jaar en de sociale ongelijkheid werd groter, volgens een officieel. rapporten.

READ  Peking "neemt de kwestie van de opwarming van de aarde in gijzeling aan de kwestie van Taiwan."