Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vulkaanuitbarsting in La Palma – een dikke laag as op de landingsbanen van de luchthaven, de luchthaven weer aan de grond

De luchthaven van La Palma werd donderdagochtend gedwongen haar activiteiten te staken.

Terwijl de lucht boven La Palma donkerder wordt door de dikke aswolk afkomstig van de Cumbre Vieja-vulkaan, kondigde het luchthavenbeheerbedrijf donderdag aan dat alle starts of landingen zijn opgeschort.

Veiligheidsprioriteit Aena plaatste op Twitter en verklaarde dat: “De rest van de luchthavens op de Canarische Eilanden zijn operationeel.”

De luchthaven van La Palma is nog steeds open, maar niet operationeel. De 34 geplande sessies voor donderdag werden afgelast vanwege as op de paden waar een dikke laag was opgebouwd die de veiligheid van de operaties niet garandeerde. Deze asregen is significanter dan voorgaande dagen en zal de schoonmaakwerkzaamheden, die enkele dagen in beslag kunnen nemen, bemoeilijken, meldt Pablo Ramos vanaf de luchthaven van het eiland. RTVE Nieuws.

“Er is geen indicatie van een afname van de uitstoot van sulfiden in de gassen, wat een indicatie is of de vulkaanuitbarsting nog energie bevat.”, legt het hoofd van de Canarische Eilanden Volcanoes Association deze donderdag uit aan RTVE Noticias.

Ontdek hieronder beelden van de aswolk die de lucht verduistert.

READ  Ruim 100.000 mensen hebben het gebied verlaten, vrijwel de gehele bevolking