Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een aardbeving met een kracht van 7,1 treft Bali zonder grote schade aan te richten

Een aardbeving met een kracht van 7,1 treft Bali zonder grote schade aan te richten

Ook het risico op een tsunami is uitgesloten. Hotels evacueerden hun klanten.

publiceren

updaten

leestijd : 1 minuut.

Schade veroorzaakt door een aardbeving in Indonesië op 1 juli 2023. (AFP)

Een sterke aardbeving met een kracht van 7,1 en naschokken hebben naar verluidt Bali en andere Indonesische eilanden op dinsdag 29 augustus opgeschud. Amerikaans Geologisch Instituut (USGS)Dit veroorzaakte de evacuatie van toeristen, maar er ontstond geen grote schade.

De aardbeving vond plaats op grote diepte, ongeveer 515 kilometer, in de zee ten noordoosten van Bali om 03.55 uur lokale tijd, aldus het instituut, waardoor een tsunami-risico werd uitgesloten. De aardbeving werd gevoeld op heel Bali en op de naburige eilanden Lombok en Sumbawa. De US Geological Survey registreerde twee naschokken met een kracht van 5,4 en 5,6.

Geëvacueerde gasten van hotels en personeel hielden de stranden in de gaten uit angst voor een mogelijke tsunami. De autoriteiten hebben niet onmiddellijk melding gemaakt van eventuele schade. Onze teams beoordelen de situatie en verzamelen informatie van bewoners.Dat meldt de rampenbestrijdingsdienst in een verklaring.

READ  Nieuwe Franse vrijwilliger gedood