Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een 600 jaar oud Japans zwaard werd Zwitserland binnengesmokkeld

De Zwitserse douane zei dinsdag 31 mei dat er een samoeraizwaard, of “katana”, ter waarde van 650.000 euro Zwitserland was binnengesmokkeld.

De Zwitserse douane zei dinsdag dat een 700 jaar oud Japans samoeraizwaard of “katana” ter waarde van 650.000 euro Zwitserland is binnengesmokkeld.

De incidenten vonden plaats in de regio Zürich in het noorden van het land. Het zwaard, dat dateert uit 1353, zat in een in Zwitserland geregistreerd voertuig. Het Federale Douane- en Grensveiligheidsbureau zei dat de bestuurder van de auto met zijn dochter het ongewone niet aankondigde toen hij Zwitserland binnenkwam via de grensovergang Taingen bij Duitsland. Na onderzoek door de douane,Het blijkt dat de bestuurder van de auto niet de eigenaar van het zwaard wasMaar een man werkt voor de echte eigenaar. Deze had de chauffeur opdracht gegeven het zwaard in Stuttgart (Duitsland) te dragen en naar zijn huis in Zwitserland te brengen.

Hoewel de katana op verzoek van de eigenaar naar Zwitserland is gebracht, had deze het bij de douane moeten aangeven, omdat ze worden beschouwd als oude Japanse zwaarden “cultuurgoederenOp grond van de Wet overdracht cultuurgoederen. Het doel van deze wet is het beschermen van het culturele erfgoed van de mensheid en het voorkomen van diefstal, plundering, illegale export en import van cultuurgoederen in Zwitserland. Na het onderzoek heeft de federale douane bijna 54.000 frank (ongeveer 52.550 euro) btw geïnd en tegelijkertijd een aanklacht ingediend tegen de automobilist wegens overtreding van de btw-wet. Hij riskeert een boete tot 800.000 frank (778.400 euro).

READ  Gigantische goudvis baart Amerikaanse autoriteiten zorgen (foto's)

zie ook Een Japanse stad die rijstvelden tot een kunstwerk maakt