Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 91 doden bij overstromingen in noordoosten van het land

gepubliceerd

Artikel door

Op maandag 30 mei kwamen bij overstromingen in Recife, Brazilië, zeker 91 mensen om het leven. De komende dagen wordt er veel regen verwacht.

Verschillende huizen in de regio Recife, gelegen in het noordoosten van Brazilië, werden weggevaagd door modderige stromen in Brazilië. In een amateurvideo filmt een man een deel van zijn huis dat instort, terwijl een ander volledig onder de modder zit en instort. De mens wordt gedwongen zich aan een muur vast te houden, zodat hij niet met takken en puin in het water valt. Recife heeft al een aantal dagen te maken met hevige regen.

Maandag 30 mei kwamen 91 mensen om het leven bij deze overstromingen, terwijl hulpoperaties doorgaan met het zoeken naar de vermisten. Elke overlevende van het puin wordt met applaus begroet. Met behulp van emmers en tijdens perioden van rust evacueren bewoners het regenwater dat huizen binnendringt. In het noordoosten van Brazilië worden de komende dagen meer regenbuien verwacht.

READ  Twee 'superforce'-bommen hebben dinsdag Mariupol getroffen