Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eden Hazard keert goed terug: ‘Ik zit op 80%, ik heb nog een kleine marge’

Om het plezier dat Eden Hazard op het veld heeft te meten, moet je kijken naar de acties die hij start of waaraan hij deelneemt.

De Rode Duivel flirt graag met de bal, versnelt, verrast zijn tegenstander of gooit een hak, zoals hij aan het begin van de wedstrijd naar Michy Batshuayi stuurde, voor een doelpunt dat uiteindelijk wegens buitenspel werd afgekeurd. Hij miste wat twee minuten eerder onvermijdelijk leek met een afstandsschot. “Eden Hazard spuugt”Glimlach. “Ik dacht dat de bal er al was, maar dat was niet zo.”

Ook een teken voor de speler die na een zwaar seizoen nog zijn weg moet vinden.

Met geen of weinig tijd bij Real Madrid, was Eden Hazard een speler die worstelde met lichaam en hoofd. Bij de start van de rally maakte hij duidelijk dat volgend seizoen een beetje van start zou gaan met deze Nations League-wedstrijden.

De confrontatie met Polen was geruststellend, in opzet, spektakel, intact en ook materieel gezien. Tegen Nederland speelde hij de helft van de tijd en tegen de Polen speelde hij iets meer dan een uur.

“Ik zeg het vaak, ik heb minuten nodig om te herhalen” Zoek het ritme. Hoe meer ik vooruit ga, hoe minder ik me zorgen maak. Als mijn benen goed reageren, kan ik verder.”

Hoe lang speelt hij de komende twee wedstrijden, zaterdag in Wales en volgende week in Polen? “zal meedoen”Hij verzekerde Roberto Martinez dat hij blij was de Tuin van Eden te zien “Vernieuwd”. “Ik vond hem heel goed en heel betrokken. Hij heeft geen pijn en het is lang geleden. Nu moet hij door de etappes.”

READ  Oversized Tifo, banners en berichten... een groot eerbetoon aan de Velodrome en de spelers voor Bernard Tapie

Brainois acht zichzelf in goede vorm, en schat terloops: “Ik ben nog niet op 100%, maar dat gaat langzaam gebeuren. Laten we zeggen dat ik op 80% zit, en ik heb nog steeds een kleine marge.”

Ervan overtuigd dat de selectieteamleider is gevallen: “We hebben de overblijfselen van het oude Eden gezien, ik zal weer de speler zijn die ik was.” Hij miste op het einde slechts één doelpunt en had dus aan het begin van de wedstrijd aan de actie kunnen deelnemen. Nog steeds hebzuchtig, voegde hij eraan toe: “Als ik eerlijker was geweest, had ik drie doelpunten gemaakt.”

Eén zou voldoende zijn geweest. Maar het belangrijkste is dat Eden Hazard zijn benen vond, genoot en een beetje genoot van het veld, waar hij ook van houdt. Roberto Martinez, tot slot: “Het is de eerste keer in lange tijd dat hij zo gelukkig is geweest.”