Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘S-Hertogenbosch: Mannarino klampt zich vast aan zijn kopje

En Adrian Mannarino worstelde tijdens het seizoen op gravel en scoorde slechts één overwinning in zeven wedstrijden, op Aslan Karatsev in Lyon. Maar het wietseizoen is net begonnen en het gaat een stuk beter met Wereld Nummer 70! Winnaar van de enige ATP-titel uit zijn carrière in ‘S-Hertogenbosch’ in 2019, kon de Fransman zijn titel niet verdedigen in Nederland in 2020 en 2021, nadat de coronaviruspandemie tot zijn annulering leidde. Maar dit jaar is het kampioenschap terug en hier staat Mannarino in de kwartfinales. De sterke winnaar van Andreas Seppi op dinsdag (geen breekpunt in de verdediging), deed het donderdag nog beter door het nummer 4 geplaatste Alex de Minaur uit te schakelen, die in de eerste ronde op verlies werd gehouden tegen Hugo Gaston op Roland Garros. Mannarino won met 6-2 6-3 in 1:21.

Goed schot om in de quarters te spelen

De auteur van 3 azen en 63% van de eerste ballen tijdens de ontmoeting, “Manna” brak aan het begin van de wedstrijd, dan opnieuw bij 4-2 en schoot de eerste set in de pocket zonder veel te schudden, zelfs als hij er drie had ballen van de pauze tot de verdediging. In de tweede leidde hij met 3-1 en vervolgens met 5-2, voordat hij De Minaur een van zijn late breaks zag wegwerken (5-3). Maar Mannarino slaagde erin om sneller dan verwacht af te ronden door voor de laatste keer de 22e van de wereld te verslaan, waarmee hij vorig jaar een graskampioenschap won (in Eastbourne). In de kwartfinales zullen de Fransen een goede kans maken om te spelen, tegen de Amerikaan Brandon Nakashima (20 jaar, 64e plaats), die hij in het voorjaar al twee keer tegenkwam in de VS (overwinning rondom). De Californiër heeft respectievelijk Tommy Ball en Sam Querrey verslagen, maar hij is geen enorme grasmatspecialist.

READ  Mercato: Real Madrid bespot Leonardo's aankondiging van Mbappé