Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ecuador lei zonder Byron Castillo, te midden van geschil

In het middelpunt van het debat over zijn nationaliteit, Ecuadoraans of Colombiaans, werd Byron Castillo door Ecuador niet geselecteerd voor het WK in Qatar, hoewel hij de kleuren van het land al heeft verdedigd.

Ecuador koos niet voor Byron Castillote midden van controverse over zijn nationaliteit, dwong het Hof van Arbitrage voor Sport een geschil te beslechten dat was aangespannen door de federaties van Chili en Peru, die niet in aanmerking kwamen.

In de Zuid-Amerikaanse kwalificaties werd Byron Castillo, volgens de beslissing van het Hof van Arbitrage voor Sport, geboren in Colombia in 1995. Maar Sporting Justice was van mening dat hij bevooroordeeld kon zijn – en keurde daarom de deelname van Ecuador aan het WK goed dat werd uitgedaagd door Chili en Peru – op grond van het feit dat de Ecuadoraanse autoriteiten “The Defender” als Ecuadoraans staatsburger hebben toegegeven.

Geboortedatum probleem

De Ecuadoraanse voetbalbond (FEF) zal echter een boete van 100.000 Zwitserse frank (€ 100.650) moeten betalen omdat de “geboortedatum en -plaats” die op Byron Castillo’s paspoort staan ​​voor zijn FIFA-registratie “onjuist” is en omdat zijn landgenoot begint het team “met drie strafpunten” De reis van de kwalificatie voor het WK 2026.

De afwezigheid van Castillo, die acht Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden en de laatste vriendschappelijke wedstrijden van Ecuador speelde, komt als een verrassing. De bond gaf niet aan waarom de vleugelverdediger die geblesseerd raakte in de laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Irak, werd uitgesloten.

Alternatieven al gevonden

De Argentijnse coach Gustavo Alfaro, de laatste die zijn selectie aankondigde onder de WK-deelnemers, vertrouwde logischerwijs op zijn ervaren spelers, de spits van Ener Valencia van Fenerbahce, de Mexicaanse middenvelder van Leon, Angel Mina en doelman Alexandre Dominguez in Quito.

READ  Voetbal Paris Saint-Germain - Messi speelt de twee wedstrijden en Argentinië bespot Paris Saint-Germain

Hij nodigde ook jonge spelers uit die in Europa spelen: Gonzalo Plata (Valladolid), Moises Caicedo (Brighton) en Piero Hincape (Bayer Leverkusen).

Ecuador, dat voor de vierde keer in de WK-finale zal spelen na als vierde te zijn geëindigd in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties, speelt in Groep A en speelt zondag hun openingswedstrijd tegen het gastland Qatar, waarna het op 25 november tegen Nederland speelt en Senegal op 29 november.

Lijst van 26 spelers in Ecuador:

Doelmannen: Moises Ramirez (Independiente del Valle), Alexandre Dominguez (Liga de Quito), Hernan Galendez (Ucas).

Verdedigers: Piero Hincape (Bayer Leverkusen/Duitsland), Robert Arboleda (Sao Paulo/Brazilië), Pervis Estupinan (Brighton/Engeland), Angelo Preciado (Genk/België), Jackson Borrozo (Trois/Frankrijk), Xavier Arriaga (Seattle Sounders/ VS), Diego Palacios (Los Angeles FC / VS), Felix Torres (Santos Laguna / Mexico), William Bacho (Antwerpen / België)

Middenvelders: Carlos Gruezo (Augsburg/Duitsland), Jose Cifuentes (Los Angeles/VS), Alain Franco (Talires/Argentinië), Moises Caicedo (Brighton/Engeland), Angel Mina (Lyon/Mexico), Jeremy Sarmiento (Brighton). / Engeland), Jhegson Mendez (Los Angeles FC/VS), Ayrton Preciado (Santos Laguna/MEX), Gonzalo Plata (Valladolid/ESP), Romario Ibarra (Pachuca/MEX)

Aanvallers: Djurkayev Risco (Newell’s Old Boys / Argentinië), Kevin Rodriguez (Impabura), Michael Estrada (Cruz Azul / Mexico), Iner Valencia (Fenerbahce / Tor)