Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ECOWAS schorst zijn instellingen financieel

En de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten, die zondag bijeenkwam, besloot tot deze straf in de nasleep van de nieuwe staatsgreep in het land. Mali roept op tot de benoeming van een premier uit het maatschappelijk middenveld.

Afrikaanse presidenten keken zondag opnieuw naar de staat Mali. De Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), het regionale orgaan, hield een buitengewone top in Ghana om te proberen een aanvaardbare oplossing te vinden. Een nieuwe staatsgreep schudde het land. De leiders besloten zondag uiteindelijk om Mali uit hun gezamenlijke instellingen te schorsen als reactie op de recente dubbele staatsgreep door het Malinese leger.

«Na lang overleg hebben de staatshoofden en regeringsleiders besloten het lidmaatschap van Mali in de instellingen van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) op te schorten.“En de”Oproep voor de onmiddellijke benoeming van een premier uit het maatschappelijk middenveldVolgens het persbericht dat na hun ontmoeting is uitgegeven.

Afgelopen maandag heeft de vice-president, kolonel Asmi Guetta, in Mali een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de overgangspresident Bah N’Dao en premier Mokhtar Awany. De twee mannen kozenontslag nemenTwee dagen later, terwijl ze nog in handen waren van de coupplegers. Toen verklaarde Asimi Gueta zichzelf het hoofd van de overgang.

In een interview met zondagskrant, Emmanuel Macron, die eerder aan de kaak stelde, net als de Europese Unie “onaanvaardbare staatsgreepHij was gealarmeerd en waarschuwde Mali en ECOWAS. zijn land”Hij blijft niet aan de kant van een land dat geen democratische legitimiteit of transitie meer heeft », bedreigd.

READ  Angela Merkel bespioneerde de Verenigde Staten via de Deense inlichtingendiensten