Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Angela Merkel bespioneerde de Verenigde Staten via de Deense inlichtingendiensten

Er is iets rot in het koninkrijk Denemarken. sinds zondag, Angela Merkel We moeten goed nadenken over deze beroemde regel uit Hamlet. De Duitse kanselier behoort tot de politici die volgens de pers met hulp van de Deense inlichtingendiensten door de Verenigde Staten werden bespioneerd.

Volgens Danmarks Radio (DR) exploiteert de Amerikaanse National Security Agency (NSA) al meer dan twee jaar Deense communicatiekabels om hoge functionarissen en hoge functionarissen in Duitsland, Zweden, Noorwegen en Frankrijk te bespioneren. De Deense activa werden gebruikt door de National Security Agency in samenwerking met de Deense militaire inlichtingendiensten, genaamd FE.

Denemarken, een nauwe bondgenoot van de Verenigde Staten, is de thuisbasis van verschillende grote landingsstations voor onderzeese internetkabels van en naar Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij deze technische middelen kreeg de NSA toegang tot sms-berichten, telefoontjes en internetverkeer, inclusief zoekopdrachten, gesprekken en berichtendiensten van veel politieke figuren.

“onsamenhangend”

gedurende negen maanden, Radio Denemarken Hij voerde een gezamenlijk onderzoek uit met Le Monde, de Zweedse zender SVT, de Noorse zender NRK, de Duitse zenders NDR en WDR en het dagblad Suddeutsche Zeitung. Het was het begin van de verwikkeling die ze “Operatie Dunhammer” noemden, gelanceerd in 2014 door FE-chef Thomas Arinkel om te bepalen in hoeverre de NSA misbruik maakte van haar toegang tot de middelen van haar Deense bondgenoot.

Dit verificatieproces wordt uitgevoerd door een groep hackers en serviceanalisten, volgens vier personen de wereld, die in het geheim analyseert wie de NSA via deze samenwerking heeft bespioneerd. De reikwijdte van hun onderzoek is beperkt tot de jaren 2012, 2013 en 2014. Uit de conclusies van de operatie, die in mei 2015 werd afgerond, blijkt dat Angela Merkel, de toenmalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier en vervolgens oppositieleider Beer spioneerden. op Steinbruck. We weten nog niet wie er in Frankrijk werd bespioneerd.

READ  De ontdekking van deze vreemde harige slang verdient je nachtmerries (video).

“Het is grappig dat bevriende inlichtingendiensten hoge functionarissen uit andere landen onderscheppen en bespioneren”, zei Steinbrueck tegen de Duitse omroep ARD. “Politiek beschouw ik dit als een schandaal.” De Zweedse minister van Defensie Peter Hultqvist vertelde de Zweedse omroep SVT dat hij “volledige informatie over deze zaken had geëist”.

“Het is een zeer serieuze zaak, we moeten controleren of onze partners in de Europese Unie, de Denen, fouten of fouten hebben gemaakt in hun samenwerking met de Amerikaanse diensten (…). En dan aan Amerikaanse kant kijken of er zijn echt (.. .) Luister, spion voor politieke leiders, dit werd maandagochtend aangekondigd door Clement Bon, Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, op de France Info-website. Hij sloot het idee van “het tekenen van de resultaten van samenwerking” met de Verenigde Staten van deze netelige kwestie.

Snowdens bericht

Sinds 2015 hebben verschillende Deense functionarissen dit rapport ontvangen waarin de Verenigde Staten worden beschuldigd. Minister van Defensie Trine Bramsen werd afgelopen augustus geïnformeerd. Gedurende deze periode werden het hoofd van de Deense militaire inlichtingendienst en drie andere functionarissen zonder officiële verklaring ontslagen. Zondag reageerde de minister met een persbericht op de informatie in de kranten. Zijn diensten zeiden: “Systematische spionage door bondgenoten is onaanvaardbaar.”

Op dit moment is niet bewezen dat Denemarken wist dat de VS zijn bewakingssysteem gebruikte om zijn buren te bespioneren.

Dit geval van spionage, indien bevestigd, vond plaats tijdens en na Snowden-zaakIn 2013. Toen onthulde Edward Snowden, een medewerker van de National Security Agency, het bestaan ​​van een wereldwijd systeem van online communicatie en surveillance, gericht op Duitsers in het bijzonder en de mobiele telefoon van de kanselier in het bijzonder. zijn verzen uitlokken Crisis tussen Duitsland, Merkel en de Verenigde Staten Obama die gepleegd heeft om alles te boycotten.

READ  76 arrestaties zaterdag tijdens anti-gezondheidsprotesten

Via sociale netwerken daagde Edward Snowden de Amerikaanse president Joe Biden uit. “Hij was nauw betrokken bij dit schandaal”, schreef hij.