Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste geboorte van een Tasmaanse duivelsbaby in Australië in 3000 jaar

Voorheen in grote aantallen in het wild gevonden in heel Australië, De Tasmaanse Duivel ontbreekt 3000 jaar geleden op het continent en overleefde alleen op het eiland Tasmanië waaraan het zijn naam ontleent. Sinds de jaren negentig is dit vleesetend werd bovendien Vernietigd door een zeer besmettelijke vorm van gezichtstumor, waardoor het aantal van deze buideldieren is gedaald van 140.000 tot ongeveer 25.000 vandaag. Een bestand proberen op te slaan:Oceaan26 Tasmaanse duivels zijn in 2020 teruggebracht naar het vasteland van Australië door Aussie Ark, de leidende organisatie die werkt aan herstel De Tasmaanse Duivel. Het goede nieuws: er zijn net kinderen geboren uit deze terugkeer, Kondigt Aussie Ark aan op Instagram.

Vrouwtjes krijgen meestal 20-40 baby’s tegelijk en zullen moeite moeten hebben om hun moeders borstvoeding te geven, die maar vier tepels hebben. Als ze worden geboren, zijn de kleintjes niet groter dan een Pinda’s Ze worden in een zak gedragen waar ze ongeveer drie maanden blijven. Tasmaanse duivels zijn de grootste vleesetende buideldieren ter wereld en zijn roofdieren van katten die inheemse soorten in Australië uitroeien. Herintroductie ervan kan helpen deze plaag te bestrijden.

READ  Nieuws | Japan: Shinkansen-bedieningselementen dumpen om naar het toilet te gaan