Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fransman Benjamin Brier zal volgens zijn advocaat worden berecht voor “spionage”

Benjamin Brier zit sinds begin 2020 vast in Iran (archief) – Persbureau Frankrijk

Fransen aangehouden in حتجز Iran Sinds mei 2020 wordt Benjamin Brier berecht voor
“spion” En “propaganda tegen het politieke systeem” van de Islamitische Republiek, maakte zijn advocaat zondag bekend. Op spionage staat de doodstraf en op propaganda tegen het regime van drie maanden tot een jaar gevangenisstraf. Aan het einde van het onderzoek bevestigde de aanklager de aanklager: “De aanklager zal de aanklacht voorbereiden en deze doorverwijzen naar de Revolutionaire Rechtbank om het gerechtelijke proces voort te zetten”, aldus Mai Saeed Dehghan.

Benjamin Brier wordt vastgehouden in Machhad, in het noordoosten van Iran. De aankondiging van deze verwijzing naar het proces komt een paar dagen nadat het werd gepubliceerd door het Franse weekblad het punt Een open brief van haar zus waarin de Franse president Emmanuel Macron wordt opgeroepen om deze dertig, gevangengenomen “ongegrond” en die “een onderhandelingsinstrument zijn geworden dat hem overtreft” vrij te laten.

Volgens mij Saeed Dehghan was de Fransman het onderwerp van twee andere aanklachten die aan het einde van het onderzoek niet werden gehandhaafd: “corruptie op aarde”, een van de ernstigste aanklachten in het Iraanse strafwetboek, waarop de doodstraf staat, en alcoholmisbruik strafbaar met geseling. Zijn advocaat voegde eraan toe dat Benjamin Brier, geboren in 1985, werd beschuldigd van spionage vanwege “foto’s van verboden gebieden” die door drones werden genomen in een natuurpark in Iran. Volgens zijn zus is hij gearresteerd toen hij als toerist door de Islamitische Republiek Iran reisde, tijdens een lange karavaantocht die begon in 2018.

READ  Op Guadeloupe zijn honderd precolumbiaanse graven ontdekt