Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden demonstranten in het VK en Zwitserland tegen anti-COVID-beperkingen

Duizenden demonstranten in het VK en Zwitserland tegen anti-COVID-beperkingen

In Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk hebben op zaterdag 24 april duizenden mensen gedemonstreerd om te protesteren tegen de beperkingen die in hun land zijn opgelegd om de COVID-19-pandemie te beteugelen.

In Londen riepen verschillende organisaties, ondanks beperkingen op massabijeenkomsten, de Britten op om in kleine groepen te demonstreren tegen de nieuwste inperkingsmaatregelen die nog van kracht zijn, en tegen de invoering van vaccinpaspoorten, die de regering overweegt.

Voorzien van banners en banners waarop logo’s kunnen worden gelezen ‘Je bent gecontroleerd’En de “Geen masker, geen geknoei, geen gevangenisstraf”, Or “Laten we onze vrijheid herwinnen!”Duizenden demonstranten marcheren Het nummer “Unite for Freedom” verliet Hyde Park om 13.00 uur.

Vandaag lopen we voor onze medische vrijheidEn de Kunnen we lezen op Save Our Rights UK Facebook-paginaEen van de organisatoren zei “Mobiliseren tegen elk voorstel voor een vaccinpaspoort of Covid-casuscertificaat, aangezien dit in strijd is met onze medische ethiek en mensenrechten”.

“Ik zal deze epidemie overleven door het tegenovergestelde te doen van wat ze zeggen.”Een jonge vrouw schreef trots op een bord. Anderen voorzagen zichzelf van witte paraplu’s waarop ze schilderden “Nee om het paspoort te faxen” (“Nee om paspoorten te vaccineren”).

De mars doorkruiste Londen, zelfs toen de hoofdstad haar beperkingen begon op te heffen, als reactie op de opmerkelijke verbetering van de gezondheidssituatie in het Verenigd Koninkrijk – het land dat in Europa het meest getroffen is door het Covid-19-virus met meer dan 127.000 doden – en de vooruitgang bij vaccinatie.

Na meer dan drie maanden opsluiting, heropende onnodige winkels en terrassen van bars en restaurants, evenals kappers en sportscholen in Engeland voor bijna twee weken, waardoor de steden weer tot leven kwamen.

READ  Kim Jong Un beoordeelde foto's van Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire locaties na de lancering van de satelliet
Lees ook Covid-19 over de hele wereld: Engeland heeft na drie maanden opsluiting terrassen met bars en sportscholen heropend

Demonstratie in Zwitserland verboden

Op 900 kilometer van Londen verzamelde een andere demonstratie zaterdag duizenden mensen in het oosten van Zwitserland, in het kleine stadje Rapperswil-Jona. De door de autoriteiten verboden mars was ook bedoeld om te protesteren tegen de anticoronavirusbeperkingen in het land.

Zelden droegen de demonstranten maskers en marcheerden ze met Zwitserse vlaggen en schreeuwend ” Vrijheid “. Volgens de politie demonstreerden ongeveer 4.000 mensen vreedzaam voor deze nieuwe bijeenkomst tegen gezondheidsbeperkingen op uitnodiging van een groep genaamd “stil protest” (“stil protest”).

De autoriteiten zeiden dat ze probeerden de demonstranten af ​​te schrikken, auto’s tegen te houden die op weg waren naar het stadscentrum en legden de illegale aard van het protest uit.

Ze gaven aan dat ze ervoor kozen de demonstratie niet uiteen te drijven uit angst voor overstromingen, gezien het feit dat“Krachtige onderdrukking zal niet gerechtvaardigd zijn onder de wet.”. De politie zei dat ze twee mensen voor een korte periode hebben vastgehouden en 45 mensen gedurende 24 uur de stad hebben uitgezet.

Demonstranten beschuldigen de Zwitserse regering ervan dictatoriale bevoegdheden te gebruiken om beperkingen op te leggen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Zwitserland heeft een proces ingevoerd waarbij de beperkingen geleidelijk worden opgeheven. Deze week zijn sportfaciliteiten en terrassen voor bars en restaurants heropend. Maar critici zeggen dat het lang duurt om terug te keren naar het normale leven.

Zwitserland, dat 8,6 miljoen inwoners heeft, heeft sinds het begin van de epidemie bijna 650.000 gevallen van het nieuwe coronavirus en bijna 10.000 doden geregistreerd. Ongeveer 10% van de bevolking is gevaccineerd.

READ  Na Delta bereikte de Lambda-soort, de meest vaccinresistente en besmettelijkste, Europa

Hoewel de epidemiologische situatie in het land enigszins gewaagd lijkt, kondigde Zwitserland zaterdag aan dat het op zijn grondgebied het eerste geval van het Indiase type SARS-CoV-2-virus had ontdekt, verantwoordelijk voor het uitbreken van een epidemie in India.

Lees ook Covid-19: In India stijgt het aantal dagelijkse sterfgevallen en lopen ziekenhuizen onder water

De wereld met Agence France-Presse