Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Epidemische update

Geplaatst op zondag 25 april 2021 om 08:03 uur

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

Demonstratie in Londen tegen het insluiten en immuniseren van paspoorten

Volgens de politie zijn in Londen vijf mensen gearresteerd en acht politieagenten gewond geraakt na incidenten tijdens een wijdverbreid protest tegen recente gezondheidsbeperkingen in Engeland, het dragen van verplichte maskers en de mogelijke introductie van “vaccinpaspoorten”.

Een miljard doses vaccins geven

Volgens een AFP-telling op zaterdag om 17.45 uur GMT zijn wereldwijd meer dan een miljard doses Covid-vaccins gegeven, minder dan vijf maanden na de start van de eerste massale vaccinatiecampagnes in december.

Demonstratie in Zwitserland tegen gezondheidsbeperkingen

Een door de autoriteiten verboden demonstratie verzamelde zaterdag duizenden mensen in Oost-Zwitserland om te protesteren tegen de anticoronavirusbeperkingen van het land.


Zelden droegen de demonstranten maskers en marcheerden ze in het kleine stadje Rapperswil Gona in het noordwesten van het land, zwaaiend met Zwitserse vlaggen en terwijl ze ‘Vrijheid’ scandeerden.

– 23 doden bij een ziekenhuisbrand in Irak

Minstens 23 mensen kwamen om bij een brand die van zaterdagavond tot zondag uitbrak op de intensive care-afdeling die Covid-19-patiënten behandelde in Bagdad, vertelden medische en veiligheidsbronnen aan AFP.

Johnson & Johnson in België en Frankrijk

België kondigde zaterdag de introductie aan van het Johnson & Johnson-vaccin voor volwassenen, na conclusies van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat het geloofde dat het een gunstige baten / risicoverhouding had ondanks het “zeer zeldzame” risico op bloedstolsels.

READ  Nieuw rapport over Boeing 737: 'Technisch probleem' halverwege de vlucht veroorzaakt 50 gewonden

Fransen ouder dan 55 kunnen dit vaccin ook krijgen.

– Een daling in ziekenhuizen in Mexico-Stad

Het aantal ziekenhuisopnames voor Covid-19-patiënten in Mexico-Stad heeft het laagste niveau bereikt sinds het begin van de pandemie in april 2020.

Op 21 april werden 2.118 mensen in het ziekenhuis opgenomen in de openbare instellingen van de stad, van wie er 725 in een ademhalingsaandoening verkeerden, volgens een officieel rapport dat vrijdag werd gepubliceerd.

Duitsland: strakke beperkingen

Duitsland ging zaterdag een nieuwe fase van afsluiting van zijn openbare leven in, inclusief een nationale avondklok, na de goedkeuring van een controversiële wet, maar Angela Merkel vond het “dringend” om de derde golf van de epidemie te doorbreken.

Duitsland is echter van plan om enkele van de gezondheidsregels die momenteel van kracht zijn voor mensen die als immuun voor Covid-19 worden beschouwd, te versoepelen.

Een nieuw maandelijks record voor sterfgevallen in Brazilië

Brazilië registreerde sinds begin april 67.977 Covid-19-sterfgevallen op zaterdag, meer dan het record van maart, toen meer dan 66.000 sterfgevallen als gevolg van het Coronavirus werden geregistreerd, volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Dubbel masker is verplicht om te winkelen in Peru

Peru heeft opdracht gegeven om vanaf maandag twee maskers tegelijk te gebruiken, in winkels en andere dichtbevolkte plaatsen, als reactie op de sterke toename van doden en gewonden door Covid-19.

In totaal meer dan 3 miljoen doden

De Covid-19-pandemie heeft op zijn minst 3088.103 mensen over de hele wereld gedood, volgens een rapport dat vrijdagmiddag door AFP is opgesteld uit officiële bronnen.

READ  Macron zegt "diep bezorgd" te zijn en roept op tot "de-escalatie"


De Verenigde Staten is het land met het hoogste aantal doden, met 5.71910 doden, gevolgd door Brazilië (389.492), Mexico (214.504), India (189.544) en het Verenigd Koninkrijk (127.385).

Deze cijfers zijn op mondiaal niveau niet onbelangrijk. Het is gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, zonder statistische herbeoordelingen op te nemen.