Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In India steeg het aantal dagelijkse sterfgevallen en liepen ziekenhuizen onder water

India heeft op zaterdag 24 april een nieuwe drempel overschreden voor het aantal dagelijkse sterfgevallen als gevolg van Covid-19, terwijl de regering worstelde om te proberen zuurstof te leveren aan ziekenhuizen, overweldigd door honderdduizenden nieuwe gevallen.

In de afgelopen 24 uur werden 2.624 sterfgevallen als gevolg van de ziekte geregistreerd, waarmee het officiële aantal sterfgevallen sinds het begin van de epidemie in het land met 1,3 miljard mensen op bijna 190.000 komt.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook COVID-19: De zuurstofoorlog in Indiase ziekenhuizen
  • Wereldrecord van nieuwe gevallen, mede door de epidemiologische situatie in India

De pandemie heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen mensen gedood sinds het WHO-kantoor in China de uitbraak eind december 2019 meldde, volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie. Officiële bronnen zaterdagochtend. De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen land, met 571.000 doden. Vervolgens komt Brazilië, waar 386.000 mensen zijn omgekomen; Mexico: 214.500 doden; India, met bijna 190.000 doden; En het Verenigd Koninkrijk, 127.000 doden.

Meer dan 893.000 nieuwe gevallen werden vrijdag wereldwijd geïdentificeerd – een recordaantal – voornamelijk als gevolg van het uitbreken van de pandemie die India heeft geteisterd. Een derde van deze vervuilingen wordt in dit land echt veroordeeld. Vrijdag werden meer dan 332.000 nieuwe gevallen geregistreerd en zaterdag meer dan 346.000.

  • Ziekenhuizen worden overstelpt met zieke patiënten

Een patiënt met Covid-19 wacht op 23 april opname in een ziekenhuis in New Delhi, India.

Wachtrijen van patiënten en hun familieleden strekten zich uit buiten de ziekenhuizen in grote Indiase steden, met bijna een miljoen nieuwe gevallen binnen drie dagen. Deskundigen, die denken dat de cijfers zelfs hoger kunnen zijn, schrijven de golf toe aan A. ‘Dubbele giek’ Het virus en massa-evenementen, zoals het hindoeïstische religieuze festival Khumb Mela, hebben miljoenen pelgrims verzameld.

READ  WHO waarschuwt Covid-19: BA.2 'is het meest besmettelijke type dat we tot nu toe hebben gezien'

Onder kritiek van critici omdat ze niet voorbereid waren op deze nieuwe golf van vervuiling, heeft de centrale overheid speciale treinen opgezet om zuurstofreserves naar de zwaarst getroffen steden te transporteren. Hij drong er ook bij fabrikanten op aan om de productie van zuurstof en medicijnen die ontbreken, te versnellen.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Help alstublieft: in India, de wanhopige berichten van inwoners van New Delhi

“Oxygen Express” arriveerde vandaag, zaterdag, bij zonsopgang, met 30.000 liter aan boord in Lucknow, en gewapende bewakers begeleidden de vrachtwagens die hun waardevolle lading naar ziekenhuizen in de regio vervoerden. In deze stad in de staat Uttar Pradesh (noord), een van de zwaarst getroffen gebieden van het land, zijn ziekenhuizen en crematoria overvol.

Ziekenhuizen in New Delhi doen dagelijks een beroep op hulp vanwege onvoldoende zuurstofvoorziening. Veel patiënten sterven voor de ziekenhuizen van de hoofdstad door een tekort aan bedden en zuurstof. Een liefdadigheidsinstelling richtte zelfs een crematorium op op een parkeerplaats, met geïmproviseerde crematies om het aantal doden op te vangen.

  • Verschillende landen sluiten hun deuren voor India

Vanaf zondag kunnen alleen Duitse staatsburgers van India naar Duitsland reizen. Koeweit kondigde zaterdag de opschorting aan van directe commerciële vluchten van en naar het land. Wat de Verenigde Staten betreft, zij raden af ​​om daarheen te reizen, zelfs niet voor gevaccineerde mensen; Canada heeft de vluchten vanuit India en Pakistan vrijdag dertig dagen opgeschort.

De Onthulling van de Indiase variant in België Angstig in Europa. Twintig Indiase studenten zijn positief getest op de SARS-CoV-2-mutatie en zijn in quarantaine geplaatst in de Vlaamse steden Aalst en Leuven. Ze waren half april via de Franse luchthaven Roissy Charles de Gaulle aangekomen om een ​​verpleegopleiding te volgen.

READ  De mooiste vetplanten met roze bloemen om uw tuin mee te verfraaien!
Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Covid-19: B.1.617, de Indiase variant die wetenschappers begint te verontrusten

Zaterdag maakte het Zwitserse federale bureau voor volksgezondheid de ontdekking van de eerste zaak in Zwitserland bekend. De organisatie zei dat de zaak werd ontdekt bij een persoon die op doorreis was via een van de luchthavens van het land, zonder verdere details te verstrekken. Zwitserland overweegt momenteel India toe te voegen aan de ‘Rode Lijst’. Mensen uit de landen op deze lijst moeten bij aankomst een quarantaine van tien dagen in acht nemen.

De wereld met Agence France-Presse