Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden Bolsonaro-aanhangers demonstreren tegen het elektronische stemsysteem

“We willen onze stemmen afdrukken!” Duizenden demonstranten verzamelden zich, zondag 1Hij is In augustus, in Brazilië om president Jair Bolsonaro te steunen en te protesteren tegen het elektronische stemsysteem dat sinds 1996 van kracht is, merkten AFP-journalisten op.

In Rio de Janeiro liepen ongeveer 3.000 mensen op het beroemde strand van Copacabana, de meesten zonder masker en gekleed in geel en groen, de kleuren van de Braziliaanse vlag. “Wat we willen is de mogelijkheid van een openbare hertelling van stemmen voor meer transparantie, omdat er al vermoedens van fraude waren”Hij vertelde AFP Ronaldo Calvalcante, 46, die aan het demonstreren was in Rio.

Demonstranten komen samen om een ​​nieuw stemsysteem te eisen in Rio de Janeiro, Brazilië, op zondag 1 augustus 2021.

“De wil van het volk moet zegevieren”, aldus Jair Bolsonaro

President Bolsonaro, die ernaar streeft om in 2022 herkozen te worden, roept niet op tot een terugkeer naar het stemmen op papier, maar drukt een ontvangstbewijs af na elke elektronische stemming, zodat de stem fysiek kan worden nageteld.

Voor analisten probeert de extreemrechtse leider de weg vrij te maken voor een uitdaging van de uitkomst in het geval van een nederlaag, zoals de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die hij diep bewonderde.

Duizenden Bolsonaro-supporters waren op zondag 1 augustus op Paulista Avenue in Sao Paulo (Brazilië).

President Bolsonaro nam niet rechtstreeks deel aan de demonstratie die ook ‘s ochtends enkele duizenden mensen in Brasilia verzamelde, maar hij hield een toespraak via video, waarin hij bevestigde dat hij een verkiezing die dat niet was, niet zou accepteren. “Schoon en democratisch”. Hij voegde eraan toe dat hij zou “Al wat je nodig hebt” Om te verzoeken dat papieren bonnen worden afgedrukt voor elektronisch stemmen.

READ  Covid-19 en reizen: hier zijn de regels aan de Franse grens vanaf 9 juni

‘s Middags sprak hij ook de duizenden demonstranten toe die zich hadden verzameld in São Paulo, de grootste stad van het land. De wil van het volk moet zegevieren. Ik hoop dat het na dit evenement in Brasilia zal gebeuren.”Hij zei, verwijzend naar de stemming die donderdag in een commissie van het Huis van Afgevaardigden is gepland over een wetsvoorstel om papieren bonnetjes voor elektronische stembussen te gaan afdrukken.

Menigte op het Ministersplein in Brasilia (Brazilië), zondag 1 augustus 2021.

Beschuldigingen van bedrog

Het staatshoofd deed donderdag tijdens de wekelijkse Facebook Live ruim twee uur lang verslag van zijn veroordeling voor fraude tijdens de laatste presidentsverkiezingen, waarbij hij vooral schatte dat hij in de eerste ronde van 2018 had moeten worden gekozen. Maar dat deed hij niet. Er is geen bewijs geleverd, terwijl het Hoogste Kiesgerechtshof (TSE) ervoor zorgt dat het huidige systeem volledig transparant is en geen onregelmatigheden kent.

Drie weken geleden zorgde Bolsonaro al voor opschudding door twijfel te zaaien over het behalen van de verkiezingen van 2022. “Of we hebben eerlijke verkiezingen in Brazilië of er komen geen verkiezingen”, Hij zei.

ik heb behandeld“gek” TSE-voorzitter Luis Roberto Barroso, die gelooft dat het afdrukken van papieren bonnen in plaats daarvan de stemming zou kunnen onthullen “Voor de gevaren van het manipuleren van het verleden”.

Afgelopen weekend hebben tienduizenden in Brazilië gedemonstreerd om de verwijdering te eisen van president Bolsonaro, die zwaar bekritiseerd is vanwege zijn aanpak van de COVID-19-pandemie, die meer dan 550.000 doden heeft geëist in het land.

De wereld met AFP