Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Demonstraties tegen de gezondheidskaart, branden, de Olympische Spelen in Tokio… De vijf dingen om te onthouden van het weekend

Heb je het nieuws dit weekend gehoord? We hebben de belangrijkste informatie van de afgelopen twee dagen voor je samengevat.

  • Meer dan 200.000 demonstranten tegen de gezondheidskaart

Demonstratie tegen de invoering van een gezondheidskaart in Parijs op 31 juli.

Demonstraties verzamelden zaterdag opnieuw tienduizenden tegenstanders van de uitbreiding van de gezondheidscorridor in veel steden van Frankrijk, in naam van de vrijheid, voor het derde weekend op rij.

Volgens de diensten van het ministerie van Binnenlandse Zaken werden in heel Frankrijk 204.090 demonstranten geïdentificeerd, waaronder ongeveer 14.250 in Parijs, voor in totaal 184 activiteiten. Op zaterdag 25 juli verzamelden deze demonstraties 161 duizend mensen, waaronder 11 duizend in Parijs. Voor het weekend dat de feestdagen “overschrijdt”, verwachtten de autoriteiten ongeveer 150 duizend demonstranten.

In sommige processies liepen de spanningen op, en 72 mensen zijn gearresteerd Zaterdag overdag, blijkt uit het laatste bericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In Montpellier vielen demonstranten een Covid-19-screeningtent aan, die was opgezet in de buurt van een drugslaboratorium. Twee AFP-journalisten werden ook aangevallen door demonstranten in de wijk Montparnasse in Parijs.

Lees ons rapport: In Parijs woeden demonstranten tegen gezondheidspas
  • COVID-19: Ziekenhuissituatie verslechtert

In Frankrijk is het aantal Covid-19-patiënten in ziekenhuizen en intensive care op zaterdag 31 juli gestegen, blijkt uit cijfers gepubliceerd door Public Health France. Critical Care Services, die de ernstigste gevallen ontvangt, ontving zaterdag 1.099 patiënten, vergeleken met 1.072 patiënten de dag ervoor en 878 zeven dagen eerder. Ook het aantal gehospitaliseerden steeg licht tot 7.409 patiënten, tegen 7.363 op vrijdag, waaronder 467 die in vierentwintig uur werden opgenomen.

In het licht van de nieuwe epidemische golf die het land treft, heeft de voorzitter van de Federatie van Ziekenhuizen in Frankrijk (FHF), Frédéric Valio, telefoongesprek in een zondagskrant Het afgeven van een algemene vaccinatieplicht tegen Covid-19. ‘We hebben niet langer de luxe om halve maatregelen te nemen’ De persoon die ook de stem draagt, bevestigt ziekenhuizen en openbare tehuizen voor zorgbehoevende ouderen (Ehpad). Overal stijgen de indicatoren: de context van de pandemie toont ons de grenzen van tussenliggende maatregelen. “

Op maandag 26 juli maakte Emmanuel Macron bekend dat 40 miljoen mensen – bijna 60% van de bevolking – ten minste één dosis van het vaccin tegen Covid-19 hadden gekregen. Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid is iets meer dan de helft van de bevolking ingeënt. De regering mikt nu op 50 miljoen eerste vaccins tegen eind augustus.

READ  Joe Biden herstelt het imago van de Verenigde Staten in het buitenland zonder twijfel over het Amerikaanse democratische model weg te nemen
Lees ook Covid-19: voorzitter van de Federatie van Ziekenhuizen in Frankrijk roept op tot een algemene vaccinatiebeslissing
  • Olympische Spelen Tokio: Franse judoka’s winnen goud

Teddy Renner viert de Franse overwinning met Clarice Agpegno in Tokio.

Franse atleten verzamelden dit weekend opnieuw medailles op de Olympische Spelen in Tokio. De eerste gouden medaille kwam van Franse judospelers. Teddy Renner, Clarice Agpegno, Axel Clairgate, Roman Deco, Sarah Leonie Cisek en Guillaume Chain Hij won zaterdag de finale van het gemengde team en versloeg Japan, maar hij is drievoudig wereldkampioen in een evenement dat dit jaar op de Olympische Spelen verscheen. Dit is de achtste medaille voor de Franse judo-delegatie op deze Olympische Spelen, een totaal aantal dat nog niet is behaald op een Olympisch toernooi.

Zondag, Franse schermers Enzo Lefort, Erwan Le Picchu en Julien Martin Hij won ook een gouden medailleRusland verslaan in de finale. Franse atleten wonnen dit weekend ook verschillende zilveren medailles, zoals die van Florent Manaudou, die zondag tweede werd op de 50m vrije slag.

Op sportief vlak werd de langverwachte 100m gewonnen, en dat was voor iedereen een verrassing Italiaanse sprinter Marcel Jacobs Lamont, in 9 seconden en 80 honderdsten, voor de Amerikaan Fred Kerley en de Canadees Andre de Grasse.

Lees ook Krant Olympische Spelen Tokio: Terugkeer, protest en verboden alcohol
  • Hevige branden teisteren Zuid-Europa

Vijf dorpen in de omgeving zijn geëvacueerd vanwege een grote bosbrand.

Griekenland en Turkije strijden al enkele dagen tegen gevaarlijke branden die de autoriteiten dwingen om evacuaties te organiseren. in een GriekenlandHonderden brandweerlieden zijn sinds zaterdag gemobiliseerd in het noordwesten van de Peloponnesos, waar dit weekend meerdere branden zijn uitgebroken.

READ  Tornado infecteert honderden in Tsjechië

Vijf dorpen in het gebied werden geëvacueerd vanwege een grote bosbrand die uitbrak met zinderende temperaturen. Volgens een eerste inschatting zijn ongeveer twintig huizen in brand gestoken en zijn acht mensen lichtgewond geraakt. Met ademhalingsproblemen en brandwonden werden ze naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Aan het einde van de zaterdagmiddag werd ook de badplaats Logos ontruimd en sloeg het vuur over naar de kust.

Lees ook In Griekenland blijft het vuur uitbarsten in de buurt van Patras

in een kalkoenIn een luxe badplaats in Bodrum is een wijk geëvacueerd omdat de harde wind uit het nabijgelegen Milas in brand stond. CNN Turks kanaal. Volgens de zender zijn 540 mensen per boot geëvacueerd omdat ze niet over de weg konden lopen. En de toeristische stad Antalya heeft andere evacuaties gezien, volgens de NTV-zender. Turkije heeft de afgelopen weken te lijden gehad van zeer hevige branden waarbij volgens de laatste beoordeling van de autoriteiten al zeven mensen om het leven zijn gekomen.

Lees ook Zeven doden in Turkije bij ongekende branden, bewoners en toeristen geëvacueerd
  • Gewelddadige confrontaties tussen Afghaanse troepen en de Taliban

Zaterdag vonden er botsingen plaats aan de rand van de stad Herat.

Een nieuwe dag van gevechten tussen Afghaanse troepen en de Taliban, die drie maanden duurde Totale aanval door het hele land. zondag 1Hij is In augustus braken gevechten uit in Lashkar Gah, een van de hoofdsteden van de drie Afghaanse provincies die rechtstreeks worden bedreigd door de opstandelingen, die ook Herat naderden en raketten afvuurden op de luchthaven van Kandahar, grote steden in het westen en zuiden van Afghanistan. De vorige dag vonden gevechten plaats in de buitenwijken van Kandahar, de geboorteplaats van de Taliban.

READ  Brand in een ziekenhuis in Bagdad dat is aangewezen voor Covid-19: minstens 82 doden, 110 gewonden

Drie maanden lang bezetten de Taliban uitgestrekte plattelandsgebieden, tijdens een offensief dat werd gelanceerd ten gunste van de definitieve terugtrekking van internationale troepen uit het land, met name Amerikanen op 4 juli En Van de Duitsers op 29 juni. Afghaanse troepen hebben tot dusver weinig weerstand en controle getoond, meestal alleen hoofdwegen en provinciale hoofdsteden, waarvan sommige worden belegerd.

Lees ook Botsingen tussen Taliban en Afghaanse troepen in Lashkar Gah, Kandahar en bij Herat

Côtes d’Armor. De 8-jarige die door zijn vader werd ontvoerd op de Cote d’Armor is veilig en wel teruggevonden

COVID-19. Zwangere vrouwen bellen voor vaccinatie

weer. Hittegolf versnelt het smelten van ijs in Groenland

Sultanaat van Oman. Twee doden bij aanval op olietanker

beschaving. Jacob Desvario, mede-oprichter van Kassav’, de wereldwijd invloedrijke groep smaakmakers, overleden

Formule 1. De Franse Esteban Ocon wint de Hongaarse Grand Prix

de wereld