Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

76 arrestaties zaterdag tijdens anti-gezondheidsprotesten

13:56: De voormalige president van Toyota Europe is overleden aan Covid-19

Johan van Zyl, tot april vorig jaar president van Toyota Europe, is vrijdag in Zuid-Afrika overleden aan Covid-19. Toyota zei dat de 63-jarige voormalige president “in het ziekenhuis stierf aan complicaties die verband hielden met de infectie”.

13.44 uur: 76 arrestaties in Frankrijk na anti-gezondheidsprotesten

Demonstraties tegen de gezondheidskaart, die zaterdag meer dan 200.000 mensen verzamelden, hebben geleid tot 76 arrestaties in heel Frankrijk, volgens een nieuwe beoordeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op de derde opeenvolgende zaterdag van demonstraties escaleerde de mobilisatie. Vorige week bereikten ze 161.000 pond op de stoep en 110.000 de week ervoor.

13.16 uur: Twee Sumatraanse tijgers besmet met Covid-19 in Indonesië

Sumatraanse tijgers zijn besmet met het COVID-19-virus in een dierentuin in Jakarta. De negenjarige Tino en de 12-jarige Harry testten half juli positief na het ontwikkelen van griepachtige symptomen, ademhalingsmoeilijkheden en verlies van eetlust.

De twee mannen, die werden behandeld, zijn al aan de beterende hand. De Indonesische autoriteiten onderzoeken nu hoe deze bedreigde dieren zijn besmet.

4220816

Dit is het aantal mensen dat wereldwijd is overleden aan Covid-19 sinds het WHO-kantoor in China de uitbraak eind december 2019 meldde.

12:32 pm: Miljoenen mensen zijn getest in China

Miljoenen mensen werden zondag getest in verschillende grote steden in China in een poging de toename van Covid-19-gevallen tegen te gaan. Zondag meldde het land 75 nieuwe besmettingen, waaronder 53 lokale uitzendingen.

De epidemie die eind juli op Nanjing Airport uitbrak, heeft zich verspreid over meer dan twintig steden en meer dan tien provincies. China wordt geconfronteerd met de ergste golf van vervuiling in enkele maanden.

12:15 uur: Nigeria ontvangt 4 miljoen doses Moderna

Nigeria ontving zondag vier miljoen doses van het Moderna-vaccin, wanneer de West-Afrikaanse reus een derde golf doormaakt. De door de Verenigde Staten gestuurde doses werden naar de luchthaven van Abuja gevlogen, de hoofdstad van het land met 200 miljoen inwoners.

Dit is de tweede batch vaccins die bestemd is voor Nigeria, na de eerste vier miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin, die in maart werden ontvangen als onderdeel van het Covax-programma, dat tot doel heeft vaccins te verstrekken aan lage-inkomenslanden. De epidemie heeft in Nigeria aan minstens 2.149 mensen het leven gekost en bijna 174.000 mensen besmet.

11.58 uur: een rave-feest verzamelde 600 mensen in de Vendée

Op het hoogtepunt van de nacht verzamelde een onaangekondigd ravefeest ongeveer 600 deelnemers in Château-Guibert, in de Vendée. Als de rally midden in de nacht ongeveer 600 mensen verzamelt, schat de provincie “dat er nu aan het einde van de ochtend tussen de 300 en 400 mensen zijn en dat er halverwege de middag een pauze in het geluid moet zijn. “

READ  Rusland test met succes zirkoon hypersonische raket

Er zijn ongeveer veertig gendarmes en een team van reddingswerkers voor civiele bescherming, die ook zelf-antigenentests voor Covid-19 uitvoeren. “Deze bijeenkomst stelt alle deelnemers bloot: we roepen onmiddellijk op tot het respecteren van de gezondheidsinstructies”, merkte vice-gouverneur Grégory Lecru op.

11:49 uur: Drie patiënten overgebracht van Martinique naar Parijs

Een medisch vliegtuig met drie met het Covid-19-virus besmette patiënten die ‘s nachts van zaterdag op zondag op de intensive care lagen, landde op het vasteland van Frankrijk vanuit Martinique. De patiënten werden verzorgd in AP-HP-instellingen in Ile-de-France.

Het vliegtuig, een door ISOS gecharterde Falcon, vertrok zaterdagochtend lokale tijd uit Fort-de-France met aan boord twee mannen van 53 en 61 jaar en een 51-jarige vrouw met ernstige vormen van het coronavirus.

11:27 uur: Nieuwe ziekenhuisopnames vermenigvuldigd met 10 in één maand in Occitanie

In Occitanie steeg het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van 30 eind juni naar ruim 300 deze week, en het aantal opnames op de intensive care en intensive care steeg in dezelfde periode van minder dan 10 naar meer dan 90. Het infectiepercentage van het gebied was bijna 420 gevallen per 100.000 inwoners, “meer dan acht keer de alarmdrempel”, merkt het ARS op.

10:44 uur: Duizenden nemen deel aan een juichfeest in Isere

Ongeveer 5.000 mensen verzamelden zich zaterdagavond bij Roybon’s (Isère) voormalige ZAD voor een rave-feest, zeggen rapporten. Dauphin Libre. De Teufeurs zijn te talrijk om te worden geëvacueerd door de politie, die wacht op instructies van de prefectuur.

10:35 uur: 26 arrestaties in Parijs op zaterdag tijdens anti-gezondheidsprotesten

Volgens BFMTV zijn zaterdag 26 mensen gearresteerd in Parijs tijdens anti-gezondheidsdemonstraties. De resultaten (19 arrestaties in heel Frankrijk, waaronder 10 in de hoofdstad) werden zondag naar boven bijgesteld. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken demonstreerden iets meer dan 200.000 mensen in Frankrijk.

10u21: YouTube-commentaar in de chaîne Sky News Australia

Sky News Australia TV mag een week lang geen content meer op YouTube plaatsen. Het platform nam de beslissing op zondag vanwege eerdere video’s die waren geüpload door conservatieve media van Rupert Murdoch.

Sommige Sky News Australia-brieven hebben het bestaan ​​van Covid-19 en de werkzaamheid van vaccins in twijfel getrokken. YouTube heeft een ‘drie waarschuwingen’-beleid om verkeerde informatie te bestrijden. Aan het einde van de derde is een definitieve verwijdering van het account gepland.

09:37 uur: Een Israëlisch bedrijf werkt aan een oraal vaccin

Het Israëlische farmaceutische bedrijf Oramid is gepland om “begin augustus” zijn eerste klinische proef van een vaccin tegen Covid in pilvorm te lanceren. Orale vaccins zijn van bijzonder belang voor ontwikkelingslanden omdat ze de logistiek van vaccinatiecampagnes vergemakkelijken.

Maar het zou ook een impuls kunnen geven aan de immunisatie in rijke landen, waar angst voor injecties een factor is, vaak onopgemerkt, bij onwil om te vaccineren. Er zijn echter maar weinig orale vaccins succesvol geweest omdat de actieve ingrediënten de neiging hebben om niet te overleven als ze door het spijsverteringsstelsel gaan.

READ  Puin van Chinese raketten zakt ongecontroleerd naar de aarde

09.06 uur: “Deltavariant vond gunstige bodem in Frankrijk”

altijd in DinarViroloog Jean-Michel Paulutsky legt uit dat de deltavariant “de race won omdat hij het beter doet dan de andere”, maar ook omdat hij “aan het begin van de zomer gunstige epidemiologische gronden bij ons vond, op een moment dat hun concurrenten, en in met name de alfa-variant, daalden.”

De viroloog stelt dat “het dragen van een masker en barrièrebewegingen essentiële elementen blijven om overdracht te voorkomen.” Tot slot merkt Jean-Michel Polotsky op dat “we ons in een fase van een eerste pandemie bevinden” […] naar een endemisch stadium.

We zullen met dit virus leven zoals we eeuwenlang hebben geleefd met andere ademhalingsvirussen.

Jean-Michel Polotsky

8:44 uur: Het dodental in Brazilië

Voor het eerst in zeven maanden registreerde Brazilië zaterdag een zevendaags gemiddeld dagelijks dodental van minder dan 1.000, dankzij een vaccinatievoorschot. Ook de vervuiling neemt af, ondanks de dreiging van de deltavariabele.

8:20 uur: De Franse ziekenhuisfederatie roept op tot verplichte vaccinatie

Frédéric Valiot, voorzitter van de Federatie van Ziekenhuizen in Frankrijk, bezoekt Dinar Om zich te committeren aan het vaccineren van alle Fransen, niet alleen hun verzorgers. “Overal stijgen de indicatoren: de context van de epidemie toont ons de grenzen van tussenliggende maatregelen”, wijst hij de persoon die ook de burgemeester (Aguir) van Fontainebleau is, voordat hij verder gaat: “Het is tijd om verder te gaan dan de ‘prikkel om de laatste stap te zetten’.

Het is een eenvoudige, duidelijke en effectieve procedure, waarbij de implementatie van de scroll zelden complex is.

Frederic Valio

8:08 uur: ‘Wanhopige’ situatie in Birma

Myanmar markeerde zondag de zesjarige verjaardag van de door de militaire junta geleide staatsgreep, in de context van een epidemische uitbraak. Het Verenigd Koninkrijk heeft de Verenigde Naties gewaarschuwd dat de helft van de bevolking, of ongeveer 27 miljoen mensen, binnen de komende twee weken Covid-19 zou kunnen krijgen, en beschrijft de situatie als “wanhopig”.

De Verenigde Naties schatten dat slechts 40% van de gezondheidsfaciliteiten van het land nog functioneren, terwijl een aanzienlijk deel van de medische staf nog steeds staakt uit protest tegen de staatsgreep. Meer informatie in ons artikel.

7:53 uur: Aankomsten kunnen een gezondheidskaart krijgen

Franse expats die in het buitenland zijn gevaccineerd, hebben tot nu toe geen gezondheidsvergunning gekregen. De staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoine, kondigde in een interview aan met: zondagskrant Zij kunnen “vanaf deze week” hun aanvraag voor een QR-code indienen. Roland Lesquiere, LREM’s plaatsvervanger voor Fransen die in het buitenland wonen, zei over Europa 1, expats zullen eindelijk “terug kunnen keren naar Frankrijk om hun families te helpen”.

READ  De Verenigde Staten moeten stoppen met het zoeken naar bronnen van journalisten

7:36 uur: leven na de pandemie, een test voor gezelschapshonden

Massaal geadopteerd tijdens de bevalling en verwend in het werk op afstand, zouden veel honden en hun baasjes min of meer gemakkelijk aan een nieuw ritme moeten wennen. De eis tijdens de training is dat afspraken vier weken van tevoren worden ingepland, aangezien we in de week voor de pandemie een mijlpaal kunnen zien. Sommige families kiezen er zelfs voor om hun hond terug te brengen naar de plek waar ze hem hebben geadopteerd.

7:13 uur: In Thailand zaten monniken op de eerste rij

In Thailand staan ​​monniken in de frontlinie om de ongekende golf van coronavirus in het land te stoppen, terwijl de vaccinatiecampagne zich langzaam ontvouwt. Ongeveer 200.000 monniken in het overwegend boeddhistische koninkrijk worden zeer gerespecteerd in het land en de donaties stromen binnen. Sommigen van hen besloten zuurstof te verdelen, neusuitstrijkjes te doen en zelfs de lichamen van de slachtoffers te vervoeren.

06:48 uur: Gezondheidsvergunning voor vakanties in auto’s en treinen in Duitsland gaat in

Duitsland verscherpt zondag de grensoverschrijdingsprocedures. Voortaan is het nodig om een ​​gezondheidsvergunning te verstrekken per auto of trein, ofwel een negatieve test, een vaccinatiebewijs of een behandelcertificaat. Tot nu toe hebben ze alleen per vliegtuig gereisd.

06:47 uur: Portugal heft enkele beperkingen op

De Portugese regering heeft de avondklok en beperkingen op de openingstijden van restaurants vanaf zondag 1 augustus opgeheven. “De vaccinatie heeft op een zeer belangrijke manier bijgedragen aan het (mogelijk maken) van deze maatregelen”, zei de Portugese premier Antonio Costa.

De verplichting om een ​​masker te dragen op openbare plaatsen die door een groot aantal mensen worden bezocht, moet begin september worden geannuleerd, terwijl nachtclubs – gesloten sinds maart 2020 – in oktober weer mogen openen.

06:46 uur: Steeds meer mensen worden in het ziekenhuis opgenomen

Er liggen nu 7.409 mensen in het ziekenhuis (tegenover 7.363 de dag ervoor), van wie 1.099 op de intensive care (1.072 de dag ervoor). Ook werden de afgelopen 24 uur 43 sterfgevallen geregistreerd in het ziekenhuis, naast 23.471 nieuwe gevallen.

532745

Het aantal injecties dat deze zaterdag is uitgevoerd, inclusief 323.658 eerste injecties. In totaal kregen 42.466.447 mensen minstens één injectie (dwz 63% van de totale bevolking) en 35.400.285 mensen hadden nu een volledig vaccinatieschema (dwz 52,5% van de totale bevolking).

06:45 uur: Hallo allemaal en welkom bij deze live-uitzending gewijd aan het nieuws over de Covid-19-pandemie in Frankrijk en de rest van de wereld.