Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland werd getroffen door hevige stormen

Lokale autoriteiten verwachten de komende dagen meer regen.

Gescheurde bomen, steegjes onder water: Hevige onweersbuien treffen woensdag Duitsland, vooral het Westen, zo maakten de lokale autoriteiten bekend, die de komende dagen meer regen verwachten.

Lokale media maakten woensdagavond bekend dat een brandweerman is verdronken tijdens een interventie in Altona (Noordrijn-Westfalen). En ook het Oosten bleef niet gespaard: in Saksen is een vermiste man. In Noordrijn-Westfalen, de dichtstbevolkte regio van Duitsland, hebben stortregens ernstige schade aangericht, vooral in veel verpleeghuizen. Op verschillende plaatsen steeg het water bijna een meter de steegjes in. Volgens de brandweer stonden veel kelders onder water.

stromen uit bed

Bomen werden ontworteld door hevige stormen.
In Hagen kwamen beekjes uit hun bedding en verplaatsten zich, volgens de hulpdiensten, “collectieve wrakstukken” die de straten blokkeerden.
Brandweerlieden hebben in de buurt van Düsseldorf boten gebruikt om drie automobilisten te redden die vastzaten in een ondergelopen snelwegtunnel.

De aangrenzende regio’s Saar en Rijnland-Palts, evenals Mecklenburg-Vorpommern (noordoosten) zijn gewaarschuwd voor onweer. Andere noordelijke staten krijgen naar verwachting ook te maken met onweersbuien met zware regen en hagel.

Dinsdag was het in het zuiden van het land gelegen Beieren zo hard getroffen dat de regio Hof vanwege ondergelopen wegen tot natuurramp werd uitgeroepen.
De nieuwe verstoringen die de komende dagen worden verwacht, doen de lokale autoriteiten vrezen voor de overstromingen van de Rijn en de Moezel, waarvan het niveau al is gestegen na de hevige regenval van de afgelopen dagen.

READ  In een e-mail zei professor Delfresi dat hij onder "politieke druk" stond vanwege hydroxychloroquine