Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Cuba zet de regering de eerste stap in het licht van de tekorten

Eerste maatregel om de bevolking in Cuba na drie dagen tevreden te stellen historische evenementen. De regering heeft op woensdag 14 juli aangekondigd dat inwoners tijdelijk voedsel, medicijnen en hygiëneproducten mogen inleveren zonder belasting te betalen en zonder beperking van de waarde.

Lees ook Cuba: mobiel internet hersteld, maar toegang tot sociale netwerken blijft opgeschort

De regering heeft beslotenSta, op uitzonderlijke en tijdelijke basis, de invoer door passagiers toe in hun zakken van voedsel, hygiëneproducten en medicijnen zonder waardelimiet en zonder douaneheffingen.Dat zei premier Manuel Marrero op televisie samen met president Miguel Diaz-Canel en een aantal ministers. “Het is een maatregel die we nemen tot 31 december.”uitgelegd.

van de eisen van de bevolking

Het vergemakkelijken van de toegang tot de eerste levensbehoeften op het eiland was een van de eisen van de Cubaanse bevolking, die met een ernstig tekort te kampen had. In een onlangs gepubliceerde open brief riep een groep academici en intellectuelen op tot een dergelijke actie.

De minister van Economische Zaken, Alejandro Gil, kondigde het einde aan van de limiet op salarissen in staatsinstellingen die onderworpen zijn aan een strikte salarisschaal.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Ongekende protesten in Cuba tegen de regering

Cuba werd zondag opgeschrikt door ongekende demonstraties die in zo’n veertig steden en dorpen met geschreeuw losbarsten “We hebben honger”En de ” Vrijheid “ En de Weg met de dictatuur. De bewegingen, waarvan sommige maandag doorgingen, lieten doden en meer dan 100 gevangenen en gewonden achter, en wekten de bezorgdheid van de internationale gemeenschap.

READ  China weigert verder mee te werken aan het WHO-onderzoek naar de oorsprong van de epidemie

De wereld met AFP