Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitse gigant Lufthansa schrapte in juli 900 vluchten vanwege personeelstekort

Duitse luchtvaartgigant Lufthansa Donderdag kondigde het de schrapping van ongeveer 900 vluchten in juli aan, in de context van een personeelstekort dat de hele Europese luchtvaartsector treft.

Annulering ondanks Covid-19

Verheugend herstel in boekingen met de meeste anti-foulings verhoogd.Coronavirusziekte-19 In Europa gaf Lufthansa in een persbericht toe niet aan een dergelijke vraag te kunnen voldoen. Lufthansa legt uit dat “de infrastructuur nog niet volledig is hersteld” van “de ernstigste crisis die de luchtvaart heeft meegemaakt” – de pandemie van het coronavirus.

In het licht van “knelpunten en een tekort aan kaders”, waar “de hele luchtvaartsector last van heeft, vooral in Europa De groep besloot in juli om 900 Duitse en Europese vluchten die op vrijdag en in het weekend gepland stonden van en naar de ‘hubs’ Frankfurt en M√ľnchen te annuleren.

Niet de enige groep in de problemen

Lufthansa is niet de eerste Europese groep die zijn vluchten stopzet wegens personeelsgebrek. In mei heeft het Nederlandse bedrijf KLM Tientallen vluchten geannuleerd.

“De directe uitdaging is om de plotselinge toename van het verkeer te beheersen, aangezien de pandemie een aanzienlijke impact heeft gehad op het verminderen van luchthavens en grondafhandelingsmiddelen”, erkende Olivier Jankovic, Managing Director van ACI Europe, begin mei. Europese Vereniging van Luchthavens.

Er is een tekort aan personeel op beide luchthavens, de luchtverkeersleiding en luchtvaartmaatschappijen. Maar de sector worstelt om opnieuw werk te vinden, terwijl de arbeidsmarkt “extreem krap is in heel Europa”, aldus Jankovic.

READ  De luchthavens van Roissy en Orly hebben 4.000 banen te vervullen als bewakers, technici of ingenieurs... en ze hebben moeite om aangenomen te worden