Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duelvergelijking: Samsung Galaxy A53 5G vs Nothing Phone (1)

Beide toestellen hebben goede beeldsensoren en delen een interessant duel. Dat is goed nieuws, want dat was niet altijd zo in het middensegment.

Terwijl Samsung kiest voor een quad-unit, speelt niets eenvoud uit door genoegen te nemen met twee. Zuid-Koreanen kiezen voor een 64 MP groothoeklens die opent bij f/1.8 samen met een ultragroothoek van 12 MP (f/2.2). De set wordt gecompleteerd door twee macrosensoren en een diepte van elk 5 megapixels (f/2.4). Nothing Phone (1) heeft twee sensoren (groothoek en ultragroothoek) van 50 MP.

Ook hier valt de buitenstaander op. Vanuit de groothoek, hoewel het beeld van de Galaxy A53 scherp en gedetailleerd is, is het beeld van Nothing Phone (1) van betere kwaliteit. Het profiteert vooral van nauwkeurigere colorimetrie, terwijl Samsung verzadigd lijkt te zijn. ’s Nachts verdedigen de twee smartphones zich goed. De Galaxy A53 5G behoudt een goed detailniveau, maar vertoont digitale ruis. Niemand kiest voor een vrij mooie digitale afvlakking, die een iets minder nauwkeurig, maar vloeiender resultaat oplevert.

De twee smartphones zijn nog zeldzaam genoeg om te onderstrepen, aangezien ze met een ultragroothoek goede resultaten leveren. Dit is in ieder geval het geval als er veel licht aanwezig is, waardoor je profiteert van heldere en vrij gedetailleerde opnames. Ondanks zijn lage profiel hoeft de Samsung-sensor zich nergens voor te schamen en toont hij zelfs een betere scherpte dan zijn concurrent.

Het is onvermijdelijk slecht ’s nachts, omdat geen van beide telefoons echt bevredigende resultaten oplevert. De Samsung-snapshot wordt echter beter weergegeven.

Dus niets profiteert ervan dankzij de prestaties van de hoofdsensor, die al nek aan nek was met Pixel 6a in een eerder duel.

READ  James Webb onthult adembenemende nieuwe beelden van de melkweg