Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dreigt ten onder te gaan voor de Blues

Hangend in Oostenrijk (1-1) staat het Franse nationale elftal vrijdagavond halverwege zijn poule in de Nations League halverwege. Degradatie naar League B zal niet zonder resultaat zijn.

Over een paar maanden verhuizen van de winnaar van de United Nations League naar de tweede divisie, dit is het lot dat het lot van het Franse team zou kunnen zijn. gehouden in Oostenrijk (1-1) op vrijdagavond, The Blues verzamelden slechts twee punten in drie wedstrijden. En de overwinning van Kroatië in Denemarken (0-1), als de mannen van Didier Deschamps daardoor niet volledig ten onder gaan in de race om de vierde finale, plaatst de titelverdediger op de laatste plaats in zijn groep.

Het is duidelijk moeilijk om deze rally van juni te managen, tussen een zwaar programma (vier wedstrijden in minder dan twee weken) en spelers die vermoeid of geblesseerd zijn. Maar dit zeer teleurstellende traject, in combinatie met het feit dat het minder dan zes maanden na het WK van 2022 enigszins zorgwekkend was, zou de Blues in League B van de League of Nations kunnen doen belanden.

The Blues in een lastige groep voor EK 2024?

Dit zou er natuurlijk slecht uitzien, en het zou niet zonder gevolgen zijn voor de volgende Hab-competities. Aan de ene kant de Nations League 2024-2025, maar ook de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024. Want het is de stand van de Nations League die in aanmerking wordt genomen bij het bepalen van de limieten voor de loting.

Om gerangschikt te worden, moeten de Blues tot de top tien van de Volkenbond behoren. Het zal dus nodig zijn om naar de eerste twee plaatsen van deze groep A1 te klimmen, of om in de eerste twee derde te eindigen. Het is geen goede start en de mogelijkheid om Frankrijk in pot 2 te zien tijdens de kwalificatie voor Euro 2024 is zeer reëel.

READ  Ligue 1: OL behaalt eerste pijnlijke overwinning op Nantes

Voor het EK is het minder dramatisch dan voor het WK, want met 24 teams in de eindfase kwalificeren de eerste twee teams van elke play-offgroep zich, terwijl de derde naar de play-offs gaat. Maar in dit tempo zou Frankrijk zich in een groep kunnen bevinden met een top 10-team in Europa (Nederland, Portugal, Spanje, België…), en een complexe Tier 3-mededinger (Zweden, Servië, Oekraïne…). niet makkelijk.

Lees ook:Historisch Mbappé!Beoordelingen: Griezmann, dat is het (nog) niet