Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dream Chaser, het ruimtevliegtuig van Sierra Space, bereikt een “belangrijke mijlpaal” voordat het naar Florida vertrekt

Dream Chaser, het ruimtevliegtuig van Sierra Space, bereikt een “belangrijke mijlpaal” voordat het naar Florida vertrekt

Een paar maanden geleden onthulde Sierra Space, dat de uitnodiging van NASA won om te bieden op het Commercial Resupply Services-2-programma, de eerste beelden van zijn Dream Chaser “Tenacity” ruimtevliegtuig.

Nadat het Dream Chaser “Tenacity”-voertuig met succes de milieutests in Ohio heeft doorstaan, zou het zich binnenkort bij het Internationale Ruimtestation moeten voegen voor herbevoorradingsmissies.

Waar is een ruimtevliegtuig voor?

Een ruimtevliegtuig wordt, net als een gewoon vliegtuig, gebruikt om goederen of mensen van punt A naar punt B te vervoeren en vervolgens weer te vertrekken.

Dit is hetzelfde principe dat van toepassing is op een ruimtevliegtuig. Alleen is de bestemming hier niemand minder dan het internationale ruimtestation.

“Tenacity” doorstaat de testen met groot succes op de grond en zou binnenkort in Florida moeten arriveren

In tegenstelling tot de Starliner-capsule van Boeing, waarvan de bemande testvlucht opnieuw werd uitgesteld, voltooiden Sierra Space en Dream Chaser met succes de tests op tijd en overtuigden NASA van hun betrouwbaarheid.

Als Dream Chaser “Tenacity” nog niet de ruimte in is gegaan, staan ​​alle lichten op groen om dit mogelijk te maken.

Nadat het ruimtevliegtuig enkele maanden lang was voorbereid in de testfaciliteit van Neil Armstrong in Ohio (VS), werd het zelfs geschikt geacht voor zijn eerste testvlucht onder reële omstandigheden.

In een persbericht Gepubliceerd op 9 mei 2024 op de Sierra Space-website, legde de CEO van het ruimtevaartbedrijf uit dat “De succesvolle test in samenwerking met NASA was een belangrijke stap in het realiseren van operaties later in het jaar“.

Daarom moeten het ruimtevliegtuig en zijn vrachtmodule, de Shooting Star, naar Florida gaan, in het bijzonder naar Cape Canaveral, om zijn eerste lancering uit te voeren. Als alles goed gaat, kan Dream Chaser de zeven missies uitvoeren die in het contract met NASA zijn gepland.

READ  Covid-19 herstelt zich in augustus, moeten we bang zijn voor een nieuwe golf?

Sierra Space zal opereren op bemande vluchten

Wat de Dream Chaser “Tenacity” en “Reverence”, die al in Colorado (VS) worden vervaardigd, onderscheidt, is dat het ruimtevliegtuigen zijn die niet zijn ontworpen om plaats te bieden aan een bemanning.

Sierra Space sluit echter niet de mogelijkheid uit om een ​​Dream Chaser-model te ontwikkelen dat plaats biedt aan een bemanning voor missies in een lage baan, met name om astronauten naar het internationale ruimtestation te vervoeren of dit in de toekomst te vervangen.

bron : ruimte /Sierra-ruimte