Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Douche, kantoor, privélounge… De voormalige Airbus van Angela Merkel werd door de Duitse overheid voor een miljoen euro verkocht

Douche, kantoor, privélounge… De voormalige Airbus van Angela Merkel werd door de Duitse overheid voor een miljoen euro verkocht

Te koop een gebruikte Airbus A340 met een douche en een bureau. Deze kleine, ongewone aankondiging zou de aankondiging kunnen zijn van de Duitse regering, die in november een vliegtuig te koop zette dat bondskanselier Angela Merkel, evenals haar opvolger Olaf Scholz, al enkele jaren gebruikten. De Duitse krant meldt dat het vliegtuig vervolgens is verkocht aan luchtvaartmaatschappij Lufthansa De Spiegel.

Het vliegtuig is gebouwd in 1999 en wordt sinds 2011 door de Duitse staat gebruikt. Het werd pas in de zomer van 2023 opgeslagen, nadat minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock door technische problemen niet naar Oceanië kon reizen. Het werd begin 2010 door de overheid gekocht nadat het bijna tien jaar door luchtvaartmaatschappij Lufthansa was gebruikt.

Doucheruimte, kantoor en privélounge

Het vliegtuig onderging vervolgens uitgebreide werkzaamheden om het om te vormen tot een officieel vliegtuig met een speciaal en gedetailleerd ontwerp. Op het verkoopblad. Met een oorspronkelijke capaciteit van 300 passagiers is deze uitgebreid tot iets meer dan honderd passagiers, met de installatie van een privélounge, kantoor, vergaderruimte, vergaderruimte en douche, evenals een business class met 24 zitplaatsen. Het draagt ​​de naam ‘Merkel One’, naar de Duitse bondskanselier en de bijnaam die aan het vliegtuig van de Amerikaanse president is gegeven, en beschikt uiteindelijk over 92 zitplaatsen in de economy class.

De Duitse overheid maakt nu gebruik van Airbus A350's en heeft de wederverkoop van de vliegtuigen via een speciaal agentschap georganiseerd, via een veiling onder gesloten dekking. Lufthansa Technik, een dochteronderneming van het bedrijf, was degene die de veiling won met een bod van één miljoen euro, bevestigde een woordvoerder van het bedrijf aan het Duitse weekblad. Het bedrijf wil het vliegtuig demonteren en reserveonderdelen verkopen. Vooral de motoren worden “nog steeds als van hoge kwaliteit beschouwd, ook al heeft het vliegtuig al twintig jaar dienst”, aldus Lufthansa.

READ  De liquidatie van Credit Suisse had "aanzienlijke" schade kunnen aanrichten