Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michel-Edouard Leclerc gokt op “minder gewelddadige” maar “structurele” inflatie.

Michel-Edouard Leclerc gokt op “minder gewelddadige” maar “structurele” inflatie.

“Behalve uitzonderlijke gebeurtenissen zouden de prijzen in supermarkten in 2024 met 2-3% moeten stijgen”, zegt het hoofd van het Strategisch Comité van E.Leclerc Centers.

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

Michel-Edouard Leclerc in Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne), 5 maart 2024. (ST?PHANE GEUFROI / MAXPPP)

Het hoofd van de toonaangevende Franse distributeur Michel-Edouard Leclerc rekent op inflatie “structureel” De komende jaren zullen de prijzen ook stijgen “minder gewelddadig” Dat vertelde hij de afgelopen twee jaar op zaterdag 9 maart in een interview met West-Frankrijk.

Volgens de laatste cijfers van het Nationaal Instituut voor Economische Statistieken, die vrijdag zouden moeten worden bevestigd, bereikte de inflatie in Frankrijk in februari 2,9% over een jaar tijd en daalde daarmee voor het eerst in twee jaar onder de 3%. “Behalve uitzonderlijke gebeurtenissen zouden de prijzen in hypermarkten in 2024 binnen een bereik van 2-3% moeten liggen”, ', zegt hij, waarmee hij zijn eerdere beoordelingen bevestigt.

“We kunnen rekenen op grote bezuinigingen op de geïmporteerde non-foodartikelen. Azië wil buiten zijn grenzen groeien. Het moet verkopen, en om dat te doen is het bereid zijn prijzen te verlagen.”“, legt Michel-Edouard Leclerc uit.

Inflatie 'gaat niet weg'

Wat etenswaren betreft “Producten op basis van koffie en chocolade zullen afnemen. Dit zal ook het geval zijn voor producten op basis van granen. Voor suiker zullen we nog even moeten wachten.” Hij legt uit.

Economische inflatie “Maar het zal niet verdwijnen. (…) We gaan een inflatiecyclus van tien jaar in.”Hij voegt daaraan toe “We zullen (…) de energietransitie moeten financieren. Efficiënter produceren zal duurder worden.”

“We zullen zwaardere, meer koolstofneutrale investeringen in kleinere markten moeten consumeren.” Dat maakt dat Michel Edouard Leclerc dat zegt“Structurele inflatie zal beginnen.”