Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donderdag zond hij een “aanvullend onderzoek” uit in het licht van de spanning

Donderdag zond hij een “aanvullend onderzoek” uit in het licht van de spanning

Na maanden van onderzoek onder druk zendt France 2 donderdag om 23.00 uur een langverwacht “verder onderzoek” uit, gewijd aan Cyril Hanouneh, de controversiële ster en gastheer van C8 (Canal+-groep), die wordt beschreven als “de nieuwe peetvader van de Pakistaanse krijgsmacht”. .

Het is een indicatie van de gevoeligheid van de documentaire dat de kijklink niet vooraf door de productie is verzonden naar journalisten uit de mediasector, zoals doorgaans het geval is. France Télévisions maakte zijn programmering pas een paar dagen geleden, op maandagavond, bekend.

De uitzending is het hoogtepunt van een lang debat tussen een van de toonaangevende tijdschriften op de publieke zender France 2 en de machtige gastproducent, die niet bereid was geïnterviewd te worden. In mei beloofde Hanouna in zijn Touche pas à mon poste (TPMP)-special dat dit nummer van Complément d’investigation het “einde” van het tijdschrift zou markeren: “Ik steek mijn neus in dit nummer.” En weet je, als ik ergens mijn neus in steek, blaas ik meestal alles op. Later bevestigde hij dat het een ‘klep’ was.

Hanouna is trots

Maandagavond zond hij bij TPMP een satirische trailer uit voor dit nummer van “Complément d’investigation”, gepresenteerd door Tristan Wallix, en las hij met plezier het persbericht van France Télévision. “Met de steun van de eigenaar, miljardair Vincent Bolloré”, met ultraconservatieve standpunten, “maakte Cyril Hanouna “de C8 tot zijn thuis”, staat er.

De Franse televisie vroeg: “Wie is deze nieuwe kathode-heer werkelijk”, wiens fortuin “85 miljoen euro” bedraagt? “Het is geen correct getal”, bevestigde Cyril Hanouna onmiddellijk. “Anders is de rest niet slecht”, merkte hij op.

READ  Elise Lucette: “Ik moet lachen als Sonia Mabrouk ons ​​onderzoeksles geeft”

Sinds de aankondiging van deze toegewezen uitgifte is Cyril Hanouna France Télévisions in de TPMP blijven aanvallen. Hij bedreigde France 2 zelfs met vergeldingsmaatregelen en verklaarde dat hij een documentaire achter de schermen voor France Television wilde produceren, die hij ‘Verder onderzoek’ zou noemen. Hij maakte zelfs de weg vrij door deze zomer voormalig ‘Investigation Complete’-presentator Jack Cardoz te rekruteren.

Getuigen onder druk

Uit verder onderzoek blijkt dat “in de kleine televisiewereld velen terughoudend zijn om hun vertrouwen te stellen in de nieuwe ‘peetvader’ van de PAF (de Franse audiovisuele scene), die in staat is carrières te maken en teniet te doen, of druk en bedreigingen te verspreiden. ”

De ervaren journaliste Virginie Vilar, die het onderzoek bijna een jaar lang leidde, bevestigde echter tegenover Telerama dat dit “het meest complexe onderzoek uit haar hele carrière” was, tussen intimidatiemanoeuvres en beschuldigingen van het omkopen van valse getuigen. Télérama voerde zelf een onderzoek uit naar de gastheer, waarbij “de meerderheid van de 64 ondervraagde mensen” “uit angst voor represailles verzocht om anoniem te blijven.”

Het weekblad constateert een soort stilte in de media die verbonden zijn met het Bolloré-imperium over “negatieve informatie” met betrekking tot Kirill Hanouneh, zoals zijn straffen of veroordelingen.