Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

certificaat.  De geheimen over een lang leven van Mary Lucas, de honderdjarige en ‘volledig onafhankelijk’

certificaat. De geheimen over een lang leven van Mary Lucas, de honderdjarige en ‘volledig onafhankelijk’

Marie Lucas is 101 jaar oud en woont in Doubs, Clos et Miguelx. Ze nam samen met andere honderdjarigen deel aan de documentaire ‘Centenians, Secrets of Longevity’, die op 28 november werd uitgezonden op France 5 en gewijd was aan het dagelijkse leven van ouderen. Ze onthult haar geheimen om in goede conditie te blijven.

Maria Lucas is 101 jaar oud. ‘Ze smeekt ons.’Houd op met zeuren over zijn leeftijdNiet voor niets: de honderdjarige heeft alle energie van een jonge vrouw. “Ik kan niet stoppen, ik moet altijd bewegen” Ze vertrouwt. Om haar verlangen om te sporten te bevredigen, heeft Mary Lucas een drukke agenda.

Tussen haar aquatische lessen, gymsessies in de buitenlucht en het aanleggen van haar moestuin door, vindt Mary Lucas nog steeds tijd om achter de kachel te staan. Bij haar thuis, in La Clos y Mijoux in Dobes, kookt ze dagelijks voor haar kinderen, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. “Dan ook naar de buren en vrienden die bij mij langskomen. Als ik mensen op bezoek heb, is er altijd taart of iets dergelijks voor het avondeten“, legt Mary Lucas nog eens uit.

“En ze kookt goddelijk goed.” Commentaar zijn zoon Jean-Paul. Hij is 78 jaar oud, eveneens gepensioneerd, en onderhoudt een zeer nauwe band met zijn moeder. “Ik ga elke zondag naar haar huis, zodat we samen kunnen lunchen, wat altijd een feest is.hij voegt toe.

Buiten leven

“Aanhankelijk en heeft een stevige persoonlijkheid.”Je moet haar vooral niet lastig vallen.”Met de erkenning van de mensen om hem heen. Mary Lucas, rijk aan een leven gewijd aan haar gezin, is al enkele jaren met pensioen en blijft vrijwel onvermoeibaar. Zozeer zelfs dat Mary Lucas ermee instemde om aan de documentaire deel te nemen “De honderdjarigen, de geheimen van een lang leven”. De film, geregisseerd door Céline Martel, is gewijd aan het dagelijks leven van ouderen van honderd jaar of ouder.

READ  Deze sensuele foto gedeeld op Instagram die haar fans deed dromen...

Volgens officiële gegevens bevinden zich ongeveer 30.000 Fransen in deze situatie. De productie wordt in samenwerking met 17 juni uitgezonden op France 5 op dinsdag 28 november om 21.05 uur. “Mijn moeder werkte heel graag mee aan deze documentaire. En Wij zijn trots op haar“, bevestigt Jean-Paul Lucas over dit onderwerp.

Je kunt deze leeftijd niet bereiken zonder pijn te voelen.

Mary Lucas, 101, verkeert in goede staat

Maar wat zijn de geheimen van Mary Lucas om in goede conditie te zijn op 101-jarige leeftijd? Zijn antwoord is ondubbelzinnig: “Ik zorg elke dag voor mijn moestuin.”. Dit is een activiteit waar ze al vóór haar pensionering mee bezig was, aangezien Mary Lucas altijd het land bewerkte. Tegenwoordig zorgt ze voor haar tuin en verbouwt ze het hele jaar door allerlei soorten groenten en fruit: courgettes, wortels, pompoenen, pastinaak…

Zijn zoon Jean-Paul bevestigt “Natuurlijk heeft niemand het recht zijn moestuin aan te raken.” “Toch doe ik alles zelf als het mooi weer is.” Stelt de betrokkene gerust.

Perfecte autonomie

Zelfs op 101-jarige leeftijd rijdt Marie Lucas nog elke dag (alleen) in haar Clio. Zijn behandelende arts adviseerde hem niet te rijden in het donker, bij sneeuw- of regenachtig weer. Maar midden op de dag, als het mooi weer is, stapt Mary Lucas achter het stuur van haar auto om boodschappen te doen of naar haar seniorengym te gaan. “Mijn zus en ik waren een beetje bang toen we erachter kwamen dat ze weer in de auto zou zitten.” Hij ontmoet Jean-Paul Lucas. Hij zorgt ervoor dat degenen die dicht bij hem staan “Ik heb alle voorzorgsmaatregelen genomen” Om ervoor te zorgen dat de honderdjarige nog steeds onafhankelijk genoeg is om zelfstandig te rijden. “Ze is heel voorzichtig en heeft toestemming van de dokter.” Uitglijders.

READ  Het is vreemd om een ​​vriend bevelen te geven.

Mary Lucas is ook een fervent wandelaar en legt kilometers af met familie of vrienden. “Ik loop vaak urenlang. Ik stop pas als ik het niet meer aankan.”“Door naar haar lichaam te luisteren probeert Marie Lucas nog steeds voor zichzelf te zorgen, dat al tientallen jaren geteisterd wordt door rugpijn.”Je kunt deze leeftijd niet bereiken zonder pijn te voelen.“, geeft ze toe.

Mary Lucas is comfortabel in de buitenlucht, heeft de laatste tijd licht getourd en houdt ook van ziplinen. Maar haar toevluchtsoord zijn zwembaden. Elke week gaat ze enthousiast naar watersportlessen in de buurt van haar huis. “Elke dinsdag”, Identificeert de actieve gepensioneerde. “Ik ga naar het zwembad en doe dan een dutje.”

Je dierbaren zien

Nog een geheim van Marie Lucas om perziken na honderd jaar te bewaren: je dierbaren zo vaak mogelijk zien. ““Het geeft mij energie.”Procent bevestigt. Marie Lucas, geboren in Merthe-et-Moselle, arriveerde als tiener in de Jura, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In het gebied dat ze koos, dat ze nooit verliet, trouwde ze en stichtte ze een gezin. “We bellen elkaar en zien elkaar waar mogelijk.”Jean-Paul Lucas bevestigt.

Bovendien beloofden de familieleden samen te komen om de documentaire met Mary Lucas te bekijken.

Daarom kunnen kijkers naast haar familie op dinsdag 28 november het dagelijkse leven van Mary Lucas ontdekken tijdens de uitzending van de documentaire ““De honderdjarigen, de geheimen van een lang leven” Op France 5 als onderdeel van de aanbieding Gezondheidsonderzoek Vanaf 21.05 uur is er na de documentaire een live debat gepland onder leiding van Marina Carrere Dancos.

READ  'We hebben geen relatie meer met elkaar': Michael Jones vertrouwt de evolutie van zijn relatie met Jean-Jacques Goldman toe