Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump doet voor de derde keer mee, ondanks zijn juridische problemen

Donald Trump doet voor de derde keer mee, ondanks zijn juridische problemen

Hij staat op het punt naar de arena te komen: Donald Trump Verwacht wordt dat hij aanstaande dinsdag, Amerikaanse tijd, zijn kandidatuur voor het presidentschap van 2024 zal aankondigen, waarbij hij oproepen van een deel van zijn kamp negeert om zich terug te trekken uit het spel. Na de slechte prestatie van zijn veulens bij de tussentijdse verkiezingen. Republikeinse miljardair A ‘Zeer belangrijke mededeling’ vanuit zijn luxueuze woning in Mar-a-Lago, Florida, om 21.00 uur lokale tijd (4.00 uur voor ons) – haar inhoud is niet echt spannend meer.

Het zal moeilijk zijn om in te houden.De zakenman voorspelde dat dinsdag “een van de belangrijkste dagen in de geschiedenis” van de Verenigde Staten zou worden. Vooral omdat de status van de kandidaat voor het Witte Huis de mogelijke afzetting van Donald Trump gevoeliger zal maken, maar de vele onderzoeken tegen de voormalige president niet zal afsluiten. De rechtbank controleert Zijn rol bij de aanval op het Capitoolzijn financiën, zijn beheer van de archieven van het Witte Huis of zijn druk op verkiezingsagenten. Een overzicht van de ontmoetingen van Donald Trump met de wet.

Welke rol bij de aanval op het Capitool?

Een House Committee onderzoekt de rol van Donald Trump bij het aanvallen van zijn aanhangers v. Congresdistrict op 6 januari 2021Toen gekozen functionarissen de overwinning van zijn rivaal, Joe Biden, bij de presidentsverkiezingen bevestigden. In de veelbesproken hoorzittingen bleek dat hij zijn aanhangers vóór de staatsgreep had opgehitst en tijdens de aanval “zijn plicht als opperbevelhebber niet was nagekomen”.

Die commissie, met een democratische meerderheid, dagvaardde hem om te verschijnen, maar hij ondernam juridische stappen om aan zijn dagvaarding te ontkomen. Daarom moeten haar leden hun eindverslag tegen het einde van het jaar indienen zonder er iets van te horen. In dit document zullen ze kunnen aanbevelen om een ​​procedure tegen Donald Trump in te leiden, maar het laatste woord zal gaan naar procureur-generaal Merrick Garland, wiens diensten al meer dan 870 deelnemers aan de aanval hebben aangeklaagd. En de minister die bekend staat als methodisch en voorzichtig sluit niets uit. “Iedereen die strafrechtelijk verantwoordelijk is voor pogingen om de verkiezingen ongedaan te maken, moet verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden”, zei hij.

READ  'S Werelds grootste cilindrische aquarium ontploft midden in een hotel, minstens 2 gewonden

Waar zijn de archieven van het Witte Huis?

Na het verlaten van het Witte Huis nam Donald Trump hele dozen met documenten mee. De wet van 1978 vereist echter dat elke Amerikaanse president al zijn e-mails, brieven en andere zakelijke documenten naar het Nationaal Archief stuurt. In januari bracht hij 15 dozen terug. Na onderzoek schatte de federale politie dat hij mogelijk anderen had vastgehouden in zijn luxueuze Mar-a-Lago-huis.

FBI-agenten reden er op 8 augustus heen Geweldige vondst Op basis van een gerechtelijk bevel wegens “het achterhouden van geheime documenten” en “het belemmeren van een federaal onderzoek”, werden ongeveer dertig andere fondsen in beslag genomen. Vervolgens werd een intense juridische strijd gelanceerd om de aard van de in beslag genomen documenten (een vrijgegeven “persoonlijk” geheim) te bepalen, wat de procedure vertraagde, maar ook hier kon nog steeds een federale aanklacht worden uitgevaardigd.

Hoe zit het met de Trump-organisatie?

Democraat Letitia James heeft naast de staatsrechter van de staat New York een civiele klacht ingediend tegen Donald Trump, Zijn kinderen en zijn groep The Trump Organization. Het beschuldigt hen ervan “opzettelijk” de waardering van de activa van de groep – waaronder golfclubs, luxehotels en andere eigendommen – te manipuleren om voordeligere leningen van banken te krijgen of hun belastingen te verlagen.

Het eist namens de staat 250 miljoen dollar aan schadevergoeding, evenals een verbod op het runnen van bedrijven voor de voormalige president en zijn familieleden. De officier van justitie van Manhattan onderzoekt tegelijkertijd de criminele kant van deze zaak. Verschillende leden van de groep werden aangeklaagd en het proces begon eind oktober. Het is echter niet direct gerelateerd aan de voormalige president.

READ  COVID: Japan zal toeristen verplichten om met een gids te reizen ... om het dragen van maskers te beheersen

Hoe zit het met inmenging in de verkiezingen van 2020 in Georgië?

De procureur-generaal van Georgië onderzoekt sinds 2021 “pogingen om verkiezingsprocessen te beïnvloeden” voor deze zuidelijke staat, die Joe Biden in 2020 won. In een openbaar gemaakt telefoongesprek dat werd opgenomen, vroeg Donald Trump een hoge lokale ambtenaar, Brad Raffensperger, om ” vinden op bijna 12.000 stembiljetten op zijn naam.

Fanny Willis, de officier van justitie voor Fulton County, waartoe ook Atlanta behoort, heeft een grand jury aangesteld om te bepalen of er voldoende bewijs is om de vastgoedmagnaat aan te klagen. Ze is er al in geslaagd om getuigenissen van haar familieleden te verzamelen, met name van haar voormalige persoonlijke advocaat, Rudy Giuliani.

Door te vertrouwen op het “instinct” dat altijd op tafel ligt, is Donald Trump, wiens val al duizend keer is aangekondigd, tot nu toe aan alle schandalen ontsnapt. Alsof de opeenhoping geen invloed meer op hem had. Toen Donald Trump in november 2016 aan de macht kwam in een ongekend politiek scenario dat bijna niemand had verwacht, negeerde Donald Trump tijdens zijn presidentschap alle gebruiken. Hij liet Washington in wanorde achter nadat hij er niet in was geslaagd zich herverkiesbaar te stellen tegen Joe Biden, een nederlaag die hij nooit heeft erkend. Deze nieuwe nominatie wordt dus de derde voor de 70-jarige in het Witte Huis.