Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump kondigt zijn kandidatuur voor het presidentschap in 2024 aan

Donald Trump kondigt zijn kandidatuur voor het presidentschap in 2024 aan

Donald Trump lanceerde dinsdag 15 november de race om het Witte Huis en lanceerde een campagne die belooft meedogenloos te zijn in zijn Republikeinse kamp, ​​dat gekneusd en verdeeld is door de teleurstelling van de laatste verkiezingen.

De voormalige president presenteerde zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2024 aan de Amerikaanse verkiezingsautoriteiten, een eerste formele stap, voordat hij een toespraak hield in de grote balzaal van zijn luxueuze Mar-a-Lago-residentie in Palm Beach, Florida. Ik kondig mijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen aan.Adverteer voor een publiek van toegewijde activisten.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Donald Trump dat Amerika dat wel is ” rug “. De zakenman keerde in poëtische bewoordingen terug naar zijn eerste ambtstermijn en beschreef een land dat vrede, welvaart en respect genoot op het internationale toneel, en zwoer dat Joe Biden Verspil geen vier jaar meer. naar het Witte Huis. “Joe Biden belichaamt het falen van links en de corruptie van Washington”De ex-president werd aangeklaagd.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Midterm 2022: “Trump is het hoogtepunt van een republikeinse drift die de Amerikaanse democratie in stand houdt”

Deze nieuwe nominatie is de derde voor de 70-jarige in het Witte Huis. Toen Donald Trump in november 2016 aan de macht kwam door de grootste moderne politieke opschudding te veroorzaken, maakte hij tijdens zijn presidentschap de spot met alle gewoonten. In 2021 verliet hij Washington in puin nadat hij er niet in was geslaagd zich herverkiesbaar te stellen tegen Joe Biden – een nederlaag die hij nooit heeft erkend.

READ  Een voormalig Goldman Sachs-handelaar leidt de Syriza-partij

Het voorspelt ook een mogelijke herhaling van de presidentsverkiezingen van 2020: president Biden heeft het onlangs opnieuw bevestigd “intentie” om voor een tweede termijn te lopen, ondanks zijn gretigheid om elke definitieve beslissing uit te stellen tot volgend jaar.

Wisselende prestaties van het Republikeinse kamp bij de tussentijdse verkiezingen

De afgelopen weken deden geruchten de ronde over een op handen zijnde aankondiging door Donald Trump, de toenmalige president die vastbesloten was voort te bouwen op het verwachte succes van de Republikeinen bij de verkiezingen van 8 november om de macht terug te krijgen.

Maar de “gigantische golf” Conservatieven voorspelden zo zelfverzekerd dat het niet uitkwam, verre van dat: de Democratische Partij van president Biden wil dit weekend graag de controle over de Senaat behouden en zou zelfs zijn meerderheid kunnen uitbreiden, wat de voorspellingen van opiniepeilers tegenvalt. Republikeinen zullen waarschijnlijk het Huis van Democraten overnemen, maar met een veel kleinere meerderheid dan verwacht.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Midterms 2022: Donald Trump staat voor de gevreesde ‘loser’-rating

Dit meer dan gemengde optreden van de Great Old Party (GOP), met name van kandidaten genaamd Donald Trump, heeft de reputatie van de kingmaker op de preekstoel aangetast. Veel invloedrijke stemmen in het conservatieve kamp riepen de vastgoedmagnaat ook op om af te treden uit het Republikeinse leiderschap en wierpen een schaduw over zijn presidentiële projecten.

DeSantis, de nieuwe ster van hard rechts

Een deel van het conservatieve electoraat heeft zich al tot een andere potentiële mededinger voor het Witte Huis en de inwoner van Florida gewend: de gouverneur, Ron DeSantis. De 40-jarige nieuwe ster van extreemrechts, die gesteund wordt door de tussentijdse verkiezingen, benadrukte zijn strijd. “Ik ben net begonnen”. Hij aarzelde niet om dinsdag b “Zeer teleurstellende prestatie” Van de rest van zijn kamp bij deze verkiezingen, voorzichtig om Donald Trump niet rechtstreeks te noemen.

READ  Catalaanse onafhankelijkheidsleider Carles Puigdemont gearresteerd in Italië
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Halverwege 2022: Ron DeAntis, de enige geloofwaardige uitdager van Trump onder de Republikeinen voor 2024, wordt herkozen in Florida.

Met de voormalige vice-president van Donald Trump, Mike Pence, zijn voormalige hoofd diplomatie, Mike Pompeo, en de gouverneur van Virginia, Glenn Youngkin… belooft de strijd om de Republikeinse nominatie bitter te worden.

Maar voorlopig blijft de voormalige president onmiskenbaar populair bij zijn basis en een golf van rode hoeden die zijn campagnebijeenkomsten blijven binnenstromen. De meeste opiniepeilingen geven hem nog steeds de winnaar van de Republikeinse voorverkiezingen.

Er staat echter een obstakel tussen Donald Trump en het Witte Huis: de vele juridische problemen van de zakenman zouden in feite kunnen eindigen in zijn ontslag.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Midterm 2022: “Donald Trump is niet de ‘beugel’ die veel Europese hoofdsteden hebben beschreven”

De wereld met Agence France-Presse