Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schrijver Roberto Saviano wordt aangevallen wegens smaad door Georgia Meloni en riskeert drie jaar gevangenisstraf

Schrijver Roberto Saviano wordt aangevallen wegens smaad door Georgia Meloni en riskeert drie jaar gevangenisstraf

In 2020 kwam de schrijver in opstand tegen het immigratiebeleid geleid door de regering van Salvini met de steun van de extreemrechtse leider. De zaak komt vandaag voor de rechter.

Ze zei dat de boten van NGO’s die vluchtelingen redden, dat ook zouden moeten zijn “afgietsel”Hij reageerde door haar een “idioot” te noemen. Italiaanse schrijver Roberto Saviano Verschijnt dinsdag voor smaad tegen extreemrechtse leider Georgië Meloninu voorzitter van de Raad van Italië.

De zaak, die dateert van twee jaar geleden, staat vandaag voor de rechtbank. Giorgia Meloni had in 2020 een klacht ingediend tegen een auteur Op zee, geen taxi Wegens laster, nadat laatstgenoemde tijdens een clip op de Italiaanse televisie reageerde op zijn uitspraken over immigranten. Volgens het hoofd van de partij van de Broeders van Italië moet Rome… “Breng de migranten terug en breng de boot tot zinken die hen heeft gered”.

De schrijver, die zich vaak heeft ingezet voor de verdediging van de rechten van ballingen die de Middellandse Zee oversteken, was er zeer kritisch over. Destijds had de regering van Matteo Salvini (gelieerd aan de partij Giorgia Meloni) net een boete van maximaal 50.000 euro opgelegd aan ngo’s die migranten per boot komen redden. Interview met de presentator Piazzottade dag nadat een Guinese baby op zee stierf, riep de schrijver uit: “Ik wil alleen maar tegen Meloni en Salvini zeggen: jullie slappelingen! Hoe kunnen jullie?

laster klacht

Toen diende de extreemrechtse leider een klacht in ten gunste van “criminele laster”. “Ik heb mijn advocaat al gevraagd om een ​​juridische procedure tegen hem te starten.”antwoordde Giorgia Meloni, de dag na de uitzending, die het onnatuurlijk vond om te zijn “Haattoespraak” Uit het leven van de schrijver zonder hem het recht van antwoord aan te bieden. In 2021 nam een ​​Roemeense rechter de leiding en besloot dat de zaak voor de rechter moest komen. De schrijver die na de publicatie van zijn boek al onder politiebescherming leefde Gomorra – Vanwege de dreigementen van de Italiaanse maffia – riskeert hij vandaag tot drie jaar gevangenisstraf.

READ  Een Evergreen-containerschip dat een maand aan de oostkust is gestrand, is eindelijk vrij van het zand

gevraagd door britse dagelijkse Wachter Roberto Saviano bevestigde: “Als ik wordt veroordeeld, zal ik me op mijn woord geloven. Maar ik zal er nooit spijt van krijgen dat ik mijn geduld heb verloren en misschien zelfs veel lezers om de stemlozen te verdedigen.”

In Italië gingen veel stemmen op uit de literaire wereld om de voorzitter van de raad te vragen de aanklacht tegen de schrijver in te trekken. Iedereen is bang het recht om zich vrij te uiten in zijn land te verliezen en beschouwt het als een vorm van censuur.

zie ook – Russische leningen toegekend aan de RN: de partij wil “degenen die lasterlijke verklaringen afleggen” vervolgen voor laster