Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de negen vaardigheden die sollicitanten volgens recruiters missen

Betrouwbaarheid, kritisch denken, vermogen om te schrijven … Een recent onderzoek uitgevoerd door de vacaturesite Monster.fr onthulde de negen vaardigheden die het meest gevraagd werden door recruiters in 2022. Decodering met François Goujon, president en oprichter van het rekruteringsbedrijf Happy to meet u, gevestigd in Rennes (Ille-et-Vilaine).

met 7,3% van de beroepsbevolking is werkloos in FrankrijkHet werkloosheidscijfer in het eerste kwartaal van 2022 bereikte het laagste niveau sinds 2008. Wat zijn de verwachtingen van rekruten in deze ongekende context? Studie voor de vacaturesite Monster.fr, Speciaal gedragen door het economisch tijdschrift hoofdstad Op 8 juni 2022 onthult hij de negen vaardigheden die bedrijven het meest nodig hebben, maar niet vinden in de sollicitaties die ze ontvangen. Decodering met François Goujon, president en oprichter van Recruitment Company Blij om je te ontmoetenhoofdkantoor in Rennes (Ille-et-Vilaine).

1. Goede motivatie

Volgens het onderzoek van de vacaturesite Monster.fr is de meerderheid van de recruiters van mening dat de kandidaten onvoldoende gemotiveerd zijn. “De kandidaat haalt zijn motivatie uit veel zaken zoals het salaris, de aangeboden functie of zijn collega’s, Opmerkingen van François Goujon. Bij wervingsbureaus zien we dat er veel kandidaten zijn die te veel gevraagd worden. Zodat ze de app snel vinden en niet opnieuw starten. »

Een fenomeen genoemd door de oprichter van het rekruteringsbedrijf schaduwen » En de van Engels geest” geest “. “Dit betekent dat in het wervingsproces waar alles goed gaat, de kandidaat plotseling verdwijnt en niet reageert. Waarom? Dit is het geval in bepaalde sectoren waar hij veel aanbiedingen heeft … ” En om toe te voegen: “Toen ik begon als Human Resources Director, werden kandidaten gevraagd om te buikdansen, en vandaag is het andersom.”

READ  Perpignan Airport: Ryanair kondigt een nieuwe verbinding met een Spaanse stad aan

2. Wees betrouwbaar

Gebrek aan betrouwbaarheid hangt intrinsiek samen met deze lage participatie die recruiters voelen door een lage motivatie van kandidaten. “Hoe kun je betrouwbaarheid tonen als je niet meer reageert op je potentiële werkgever en hij het wervingsproces opnieuw moet opstarten?”vraagt ​​François Goujon.

3. Vermogen om in een team te werken

Deze kwaliteit is een van de meest gewilde door recruiters in 2022. “Ik ben het op dit punt volledig eens met het onderzoek, Voegt een voormalig HR-manager toe. In 2022 opereren steeds meer bedrijven in de “coöperatieve” modus; met aangepast gereedschap, Ontwikkelen. Het probleem is dat als je je hele leven gewend bent om als manager met een strikte hiërarchie te werken, het moeilijk voor je is om uit je eigen expertisegebieden te breken. Het kan voor sommigen ingewikkeld zijn. »

4. Weet hoe je moet communiceren

Dit is een verzoek van de meerderheid van de rekruten die zich aansluiten bij de nieuwe postpandemische werkmethoden COVID-19 Met de democratisering van werken op afstand. “Vandaag de dag vragen we veel flexibiliteit van toekomstige medewerkers, vooral op het gebied van hun communicatie. Ze moeten weten hoe ze intern maar ook buiten het bedrijf kunnen uitwisselen.”

François Goujon merkt op dat recruiters kandidaten om een ​​nieuw exemplaar vragen ” weet hoe “Verbinding buiten het strikte kader van het bedrijf. Zo vragen we onze medewerkers om naar: LinkedIn, om berichten te plaatsen. Voor een deel van de kandidaten die we ontmoeten is dit niet “normaal”. Maar in 2022 hebben we nog een kant nodig “groot bedrijf”intern en extern. »

READ  Wall Street sluit zijn deuren te midden van hernieuwd optimisme

5. Je hebt een kritische geest

Met betrekking tot dit criterium dat naar voren is gebracht door de Monster.fr-studie, is de oprichter van het rekruteringsbedrijf blij om u sceptisch te ontmoeten: “Het is verrassend om dat daar te zien, want het ontbreekt kandidaten in het algemeen niet aan kritisch denken, met name dankzij de schat aan informatie die beschikbaar is. Bij het interviewen is de kandidaat vandaag beter voorbereid dan tien jaar geleden.”

6. Goede computervaardigheden

Dit is misschien wel een van de meest gevraagde vaardigheden van recruiters. Een feit bevestigd door François Goujon: Tegenwoordig verwachten werkgevers in alle sectoren kandidaten die vertrouwd zijn met de interne IT-tools. » Hij citeert specifiek interne boodschappers of sociale netwerken. “Thuis hebben we geen scanner meer, we doen alles telefonisch of via ‘AirDrop’ [technologie sans fil développée par Apple permettant l’échange de contenus entre deux appareils] En het wordt ingewikkeld als de kandidaat zich er niet prettig bij voelt. »

7. Zorg voor projectmanagement

Het lage niveau in projectmanagement wordt ook heel snel opgemerkt door recruiters. Een goede kandidaat moet blijk geven van zijn interesse in dit vakgebied, vooral door het op zijn cv te vermelden. “Er zijn een paar kandidaten die de projecten die ze hebben uitgevoerd op een digitale manier uitlichten, met specifieke data en voorbeelden”, Details in hoofdstad Marie-Hugo Lindenmayer, auteur van de Monster.fr-studie. Dit is een vaardigheid waar veel recruiters naar op zoek zijn. “Kandidaten met echte projectmanagementervaring, rennen niet over straat”, François Goujon bevestigt.

8. Het vermogen om te schrijven

READ  Low-cost bedrijf Volotea aangeklaagd wegens te lang blijven

Net als motivatie is schrijven een van de meest gewilde vaardigheden voor rekruten in 2022. “Het vermogen om geen belangrijke spelfouten te maken, recruiters zoeken ook naar kandidaten die weten hoe ze brieven goed moeten schrijven. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Goed schrijven met toon, stijl en snelheid … Het is eigenlijk een zeer zeldzame vaardigheid. “

9. Artistieke zakelijke vaardigheden

Ze verzamelen kennis en kennis met betrekking tot een bepaald beroep. Deze vaardigheden omvatten technische kennis en ervaring. “Het is de basis van het aannemen van mensen, maar we zien dat er steeds meer bedrijven zijn die mensen aannemen op basis van karakter en potentieel dan dat ze iemand aannemen die echt deskundig is.”