Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een spoedvergadering beloofde de Europese Centrale Bank “enige flexibiliteit” in het licht van massale renteverhogingen in Europa

Toen de stijgende leenkosten voor de regeringen van de eurozone, na de aankondiging van de verkrapping van het monetair beleid, het schrikbeeld van een staatsschuldencrisis deed rijzen, hield de Raad van Gouverneurs van de Centrale Bank (ECB) een buitengewone vergadering van de Raad van Bestuur van de Centrale Bank. Conservatieven op woensdag 15 juni.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Europa een verbazingwekkende stijging van de rentetarieven

Aan het einde van dit laatste maakte de Stichting bekend dat: Het zal enige flexibiliteit toepassen bij herinvesteringen. Obligaties aangehouden in het kader van het Pandemic Emergency Program (PEPP). De Europese Centrale Bank heeft haar teams ook geïnstrueerd “Versnellen” Nieuw gereedschapsontwerp “anti-fragmentatie” Om de buitensporige rentespreiding tussen de noordelijke en zuidelijke eurozonelanden tegen te gaan.

Het doel is om de recente spanningen over de debetrentetarieven in met name Italië te kalmeren, zoals is gebeurd met de pandemie “permanente zwakheden achterlatend” in het eurogebied. Er werden echter geen details verstrekt over de inhoud van dit instrument of het tijdschema voor de goedkeuring ervan.

Bruno Le Maire voor ‘gericht’ monetair beleid

Kort voor deze spoedvergadering overwoog Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie, de normalisering van het Europese monetaire beleid “Dit moet geleidelijk en van tevoren gebeuren”: “We willen geen brutaliteit, we willen geen beslissingen die economische spelers kunnen verrassen en die uiteindelijk meer economische problemen zullen veroorzaken dan wat dan ook.”zei de minister, die sprak aan de zijlijn van de Vivatech-salon in Parijs.

“We kunnen duidelijk zien dat wat ervoor zorgt dat groei wordt behouden – wat een van onze prioriteiten is – en dat het scheppen van banen wordt behouden en de mogelijkheid om milieutransformatie te financieren, de visie is”gedetailleerde burgemeester, eraan toevoegend dat “Het is de keuze die de Europese Centrale Bank heeft gemaakt, en het is de keuze die Christine Lagarde heeft gemaakt, en het lijkt mij de enige verstandige keuze.”. Hij eiste ook een monetair beleid dat ‘Goed gericht’met een “evenwicht” Noodzakelijk tussen het bestrijden van inflatie en het ondersteunen van economische groei.

READ  De berekening van Leverett (a) houdt rekening met de inflatie van de afgelopen zes maanden, aldus de gouverneur van de Banque de France.
Lees ook: Inflatie: de Europese Centrale Bank kondigde vanaf juli een reeks prijsverhogingen aan, de eerste in meer dan tien jaar

Centrale Bank Bezorgdheid

Deze spoedvergadering van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank kwam op een moment dat de staatsschuldmarkt in ernstige beroering verkeerde sinds de centrale bank vorige week haar voornemen aankondigde om vanaf juli de belangrijkste rentetarieven te verhogen om de inflatie te bestrijden. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) zou ook de grootste renteverhoging sinds 1994 kunnen aankondigen.

Er is inflatie in Europa die verschilt van inflatie in de Verenigde Staten. Er is een economische situatie in Europa die verschilt van de Amerikaanse situatie. We willen dus een Europees monetair beleid dat geleidelijk en zonder brutaliteit normaliseert.”zei Bruno Le Maire.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Centrale bankiers maken zich grote zorgen over inflatie

De wereld met AFP