Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit is de kleinste vliegmachine ooit gemaakt door de mens

Onderzoekers hebben een kleine, biologisch afbreekbare vliegende chip ontwikkeld die de manier kan veranderen waarop onderzoekers gegevens in het veld verzamelen.

Mensen denken graag groot. Maar ondanks onze natuurlijke neiging tot gigantisme speelt een groot deel van onze toekomst zich ongetwijfeld af aan de andere kant van het spectrum. Een ontdekking die opnieuw is geverifieerd dankzij het team van John A. Rogers, van de Northwestern University, die zojuist is onthuld in communicatie wat je beschrijft alsKleinste vliegtoestel ooit“.

Deze apparaten, die minder dan een millimeter groot zijn, zijn rechtstreeks geïnspireerd op de zaden van sommige planten die kunnen profiteren van de wind om lange afstanden af ​​te leggen. Om het te ontwerpen, begonnen de onderzoekers met het analyseren van verschillende soorten zaden. Doel: de optimale structuur vinden. Ze kozen uiteindelijk voor een rubberen chassis met drie concentrische vleugels.

Maar ondanks zijn uiterlijk is het dat niet Geen kleine helikopter. Hij kan zichzelf niet pushen om een ​​bepaald punt te bereiken. In plaats daarvan valt het langzaam en gecontroleerd naar beneden. Als we een grote hoeveelheid op hoogte schieten, zullen deze kleine apparaten zich mechanisch verspreiden, met de wind, om een ​​groot gebied op de grond te bedekken, zoals de zaden waaruit ze zijn geïnspireerd. Een vrij eenvoudig concept van “diefstal”, dat past Zeker in de eenvoudigste definitie, maar het heeft niets te maken met een vogel of een vliegtuig.

kleine wetenschappelijke paraplu

Een concept dat misschien curieus klinkt. Maar in de praktijk kan het behoorlijk revolutionair zijn. Want ondanks hun lichte gewicht zitten deze kleine machines boordevol elektronica. De onderzoekers konden verschillende sensoren, een voedsel Semi-onafhankelijk, 10 havens van gegevens opslag, klein pneumatisch In staat om over te zetten naar elk ander apparaat!

READ  Na 6 jaar bestaan ​​is de MMO eindelijk ontploft op Steam!

Tijdens de hele vlucht en zelfs eenmaal op de grond legt elk een bescheiden hoeveelheid gegevens vast; Het kan dan worden verzameld in een enorme database om een ​​fenomeen over een groot gebied te analyseren. Daarom vormen ze Een squadron van echte wetenschappelijke parachutisten Wanneer massaal gepost.

Dus het kan in veel worden gebruikt Uitgebreide veldstudies. Traditioneel wordt dit werk als zeer arbeidsintensief beschouwd. Door het verkrijgen van een grote en samenhangende set gegevens is het noodzakelijk om veel sensoren te installeren en te beheren. En bij elke defecte sensor is het de integriteit van de uiteindelijke gegevens die een hit krijgt. Daarom moet de goede werking van de installatie streng gecontroleerd worden.

© Kim en. In de.

Maar deze kleine vliegmachines kunnen een game changer zijn. Je hoeft alleen maar te wachten op de juiste weersomstandigheden en dan elke keer een grote hoeveelheid los te laten. Daarna verdelen ze zich over een groot gebied en op een relatief evenwichtige manier. Dit stelt onderzoekers in staat om grote hoeveelheid gegevens, met een Uitstekende ruimtelijke nauwkeurigheid. Bovendien is elke individuele storing theoretisch minder schadelijk dankzij hun aantal.

Veelbelovend en biologisch afbreekbaar

Dit concept kan veel verschillende toepassingen hebben. Met deze technologie zijn onderzoekers er bijvoorbeeld al in geslaagd om de luchtkwaliteit over een groot gebied nauwkeurig te meten. Deze techniek kan worden overgedragen naar studies in hydrologie, werkgelegenheid agronomie, werkgelegenheid klimatologie, werkgelegenheid Stadsplanning….

Het is duidelijk dat je bij de eerste lezing niet anders kunt dan fronsen. Duizenden microchips in het wild verspreiden, toch? Afwijking, in schril contrast met de omgevingscontext ? Gelukkig was dit de eerste vraag die het onderzoeksteam wilde oplossen. Er bestaat geen twijfel over het ontwerp van een dergelijk apparaat zonder de mogelijkheid om het achteraf weg te gooien. En de oplossing was al voor hen beschikbaar.

READ  PlayStation Plus: in totaal 20 games voor september - Nieuws
© Kim en. In de.

Afgelopen juli vertelden we je over een Een potentieel revolutionaire, biologisch oplosbare pacemaker; En het blijkt dat de directeur van het lab in kwestie niemand minder is dan… John A. Rogers, de hoofdauteur van deze studie. Dus hebben ze dat concept gerecycled. Hun kleine vliegmachines bestaan ​​uit: biologisch afbreekbare materialenInclusief het elektronische gedeelte! Volgens de auteurs is het daarom volkomen onschadelijk voor het milieu.

Het is een aanpak die nog steeds wordt voorgesteld Veel voor de hand liggende logistieke problemen. Je kunt je niet voorstellen dat je er een volle lading van in een stedelijk gebied laat vallen, bijvoorbeeld. Maar deze kleine machines zijn ook een bestand Geweldig proof of concept. Op een dag kunnen ze ons helpen met de belangrijke vragen, want vandaag zitten we vast door gebrek aan gegevens. Het zal dus interessant zijn om de mogelijke impact van dit bericht te volgen.

Studietekst beschikbaar Hier.