Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Discussie over stierenvechten maakt netizens boos

Op vrijdag 10 juni leidde een levendige discussie over het stierenvechten bij “Touche pas à mon poste” tot verontwaardiging van netizens. C8 schermafbeelding

levendige discussie. Op vrijdag 10 juni werd een verdediger van het stierenvechten uitgenodigd in de groep “Touche pas à mon poste”. Geconfronteerd met zijn argumenten waren Delphine Weisspizer en netizens woedend. Ze hekelden een “barbaarse praktijk”.

Aanstaande vrijdag 10 juni een nieuwe versie van “Raak mijn tv niet aan” Geplaatst op C8. Deze keer was het Benjamin Castaldi die de leiding had over Dit is een vermakelijke voorstelling. Tijdens de avond keerden de columnisten terug naar een aantal van de actuele onderwerpen die de afgelopen 24 uur de krantenkoppen hebben gehaald. tussen Koh LantaHet uitschakelen van de airconditioning, het uitbreiden van het assortiment van Jean-Michel Blanquer of zelfs de meest recente foto’s van Delphine Jubilard, historici hadden iets om over te debatteren. Het is echter vooral een onderwerp dat voor veel opschudding op het web heeft gezorgd. vervangen Cyrillus Hanouna Hij vroeg zijn team of ze de controverse rond actrice Carole Bouquet begrepen. Ter herinnering: de actrice werd zwaar bekritiseerd omdat ze een stierengevecht bijwoonde.

Bekijk de foto van Benjamin Castaldi:

verhitte discussie

Om dit gevoelige onderwerp, dat de Fransen verdeelt, te bespreken, werd Yannis Zayadi, acteur en verdediger van het stierenvechten, uitgenodigd in de groep “Touche pas à mon poste”. Het volstaat te zeggen dat bij zijn aankomst de spanning enorm toenam, vooral tussen hem en Delphine Weisbaser, de grote pleitbezorger van de dierenzaak. Zoals hij zei, het stierenvechten is een “kunst” en een “scène”. Om de voortzetting van deze praktijk te rechtvaardigen, legde hij uit: “De stier is een dier dat een grote natuurlijke agressieve kracht in het dierenrijk uitstraalt. Bovendien daag ik je uit om een ​​stierenvechtvideo te vinden waarin je een stier ziet die tekenen van pijn vertoont. Hij verschilde echter in de details: “Ik zeg niet dat hij geen pijn heeft.”

READ  Waarom is de deelname van de held Laurent Ducornu controversieel?

“Wat heeft het voor zin om een ​​dier te martelen?”

Een zin weerde de voormalige Miss France, evenals andere columnisten. Maar om dit te rechtvaardigen antwoordde de komiek: “De stierengevechten normaal. De gevechten tussen de stieren duren uren. Uren van lijden, waarna ze de hele nacht met hun lichaam in de lucht doorbrengen. Het gevecht in de arena duurt een kwartier en het lijden is heel relatief vergeleken met het normale vechten van een stier.”

Een mening die niet wordt gedeeld door de columnist van ‘Don’t Touch My Letter’. Voor haar is het gewoon een daad van “wreedheid”. Bovendien liepen op Twitter netizens in zijn richting. De opmerkingen van Yanis Al-Azzadi waren beledigend voor meer dan één opmerking. ‘Hij probeert het onverdedigbare te verdedigen’, schatte Twitto. Een groot aantal abonnees van het sociale netwerk Blue Bird spraken hun ongenoegen uit over de voortzetting van het stierenvechten in Frankrijk, met name het doden van stieren.

“Waarom is er geen middenweg?”

Aan de andere kant begrepen anderen het standpunt van liefhebbers van stierenvechten. Jean-Pascal Lacoste deelt dezelfde mening ook met Yannis Azidi. In ieder geval was de discussie op Twitter levendig zoals in de groep “Touche pas à mon poste”.

Of je nu “voor” of “tegen” het stierenvechten bent, veel netizens hebben moeite om de controverse over Karol Bouquet te begrijpen. Voor hen is de actrice ‘vrij om te doen wat ze wil’.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: