Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Discord sluit servers af voor veel WoW – World of Warcraft-boostservices

Afgelopen januari versterkte Blizzard Beleid tegen het promoten van diensten. Deze laatsten herstelden echter geleidelijk hun activiteiten door zich te organiseren rond gilden of vriendengroepen. Gisteravond lijkt het erop dat Discord een grote slag heeft toegebracht door de servers van verschillende services, waaronder Nova, Dawn, Sylvanas en Oblivion, af te sluiten.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar Discord lijkt op eigen kracht te hebben gehandeld. Begrijp hieruit dat Blizzard niet zal worden betrokken bij de beslissing, ook al is het te vroeg om 100% zeker te zijn. Aangezien gilde- en bankrekeningen echter nog steeds beschikbaar zijn in het spel, is het onwaarschijnlijk dat Blizzard achter deze actie zit.

Zo sloot Discord ten minste 4 servers af die zich toelegden op het promoten van services. Ondertussen sloot het bedrijf ook de beheerdersaccounts en vertelde hen dat het dit deed omdat “uw account betrokken is geweest bij het verkopen, promoten of verspreiden van fraude, hacking of accounthacking.” Wat in strijd is met de Discord Servicevoorwaarden.

Volgens sommige geruchten is Discord mogelijk tussenbeide gekomen na verschillende rapporten die door gebruikers zijn verzonden, wat het schijnbare borderline-karakter van het stimuleren van de activiteit van diensten benadrukt.

In ieder geval zullen legitieme spelers dit nieuws natuurlijk graag horen. Dit betekent geen doodsbrief voor deze praktijk, maar het is duidelijk een klap, zelfs als nieuwe Discord-servers snel openen. Bovendien werden sommige secundaire diensten niet getroffen door de aanval, wat hen op ideeën zou kunnen brengen als ze een groter stuk van de taart wilden snijden.

READ  Wees voorzichtig, de nieuwe wereld-bèta verbrandt letterlijk GeForce 3080s en 3090s