Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

direct. COVID-19: Uitbraak van vervuiling in China, scholen gesloten in Shanghai

pandemie COVID-19 Het beleeft in veel landen een opleving. Sommigen, zoals de epidemioloog Antoine Flaholt, spreken zelfs over ” nieuwe golf in West-Europa.” China meldde zondag een duizelingwekkend aantal nieuwe besmettingen.

Vervuilingsrecord in China. China heeft deze zondag 3.393 gevallen van Covid-19, volgens officiële gegevens. Dit is een recordaantal sinds de uitbraak eind 2019. Als gevolg van deze toename van het aantal gevallen in het land hebben de autoriteiten scholen in Shanghai gesloten en verschillende steden in het noordoosten opgesloten, terwijl meer dan een dozijn provincies proberen de lokale bevolking in te dammen. uitbraak. De stijging komt doordat de gevallen uit de hand lopen in de Zuid-Chinese regio Hong Kong, waar elke dag tienduizenden gevallen worden gezien en ziekenhuizen worden overspoeld met patiënten.

De grenzen van China blijven vrijwel gesloten terwijl beleidsmakers een nultolerantiebenadering van het virus blijven toepassen. China reageert op de uitbraak met lokale lockdowns, massale screening en controle van de bevolking met tracking-apps.

Maar de vermoeidheid van deze harde aanpak wordt steeds vaker gehoord. Veel functionarissen pleiten voor zachtere, gerichte maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen. Economen van hun kant waarschuwen dat het harde optreden de economie van het land schaadt.

Gedeeltelijk belegerde stad Jilin, China. De belangrijkste stad Jilin in het noordoosten van China is gedeeltelijk gesloten. Honderden buurten werden onder glas gezet, terwijl de staat een recordaantal dagelijkse gevallen registreerde. Dit toont aan dat de variant “Omicron (…) zeer besmettelijk, snel en moeilijk te detecteren is in de vroege stadia van overdracht”, zegt Zhang Yan, een gezondheidsfunctionaris van de gemeente.

READ  Gigantische goudvis baart Amerikaanse autoriteiten zorgen (foto's)

Stabilisatie van ziekenhuisopnames. Na enkele weken van daling is het aantal ziekenhuisopnames voor mensen met Covid-19 in Frankrijk gestabiliseerd.

72.443 gevallen in 24 uur. Het laatste rapport in Frankrijk land maken 72.443 nieuwe besmettingen in 24 uur, tegen 53.678 een week eerder. Dit komt overeen met een stijging van 35%. In ziekenhuizen worden 20.860 mensen verzorgd door het Covid-19-virus. Een week geleden waren dat er 22.196. Op de intensive care was ze 1857 versus 2075 een week geleden.

Een mogelijke vierde dosis voor mensen ouder dan 80 en immuungecompromitteerd. Mensen ouder dan 80 jaar Je komt in aanmerking voor een tweede booster op maandag, Wat in de meeste gevallen overeenkomt met een vierde dosis van het Covid-19-vaccin. Deze nieuwe, optionele injectie is mogelijk als de vorige terugroepactie meer dan drie maanden oud is, legt premier Jean Castix uit in een interview met Parisien. Deze tweede boosterdosis is vanaf maandag ook mogelijk voor immuungecompromitteerde mensen.